eur:
393.75
usd:
367.9
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György
Pedestrian crosswalk aerial view from above
Nyitókép: Dmytro Varavin/Getty Images

Sem a zebra, sem a gyalogosok nem izgatták az autóst

A keszthelyi rendőrök pénzbírsággal és eltiltással sújtottak egy kijelölt gyalogos-átkelőhelynél szabálytalanul közlekedő autóst.

A járőrök 2024. február 1-jén délután Keszthelyen, a Bercsényi Miklós és a Rózsa utca kereszteződésénél egy olyan járművezetővel szemben intézkedtek, aki előbb nem adott elsőbbséget egy gyalogosnak, majd egy másikat lassításra kényszerített a kijelölt átkelőhelyen – olvasható a Police.hu-n.

A rendőrök előállították a sofőrt a kapitányságra, és a közlekedési szabálysértés miatt gyorsított eljárásban pénzbírságot szabtak ki vele szemben, valamint két hónapra eltiltották a járművezetéstől.

Police.hu
Police.hu

A balesetmentes közlekedés elősegítése céljából a Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság az alábbiakra hívja fel a figyelmet:

  • Kijelölt gyalogos-átkelőhelyen biztosítani kell az áthaladási elsőbbséget a gyalogosok részére.
  • A sofőrnek a zebrát csak fokozott óvatossággal és olyan sebességgel szabad megközelítenie, hogy a járművel, amennyiben szükséges, a gyalogos-átkelőhely előtt meg is tudjon állni.
  • Annak ellenére, hogy a gyalogosnak a zebrán elsőbbsége van a járművekkel szemben, a saját biztonsága érdekében mindenképpen meg kell győződnie arról, hogy az áthaladási elsőbbséget ténylegesen biztosítják-e neki.
  • Útkereszteződésnél a bekanyarodó járművel elsőbbséget kell adni a gyalogosnak, ha azon az úttesten halad át, amelyre az autó bekanyarodik.
Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 21:04
×
×
×
×