eur:
389.22
usd:
363.79
bux:
68148.29
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Pedestrian crosswalk aerial view from above
Nyitókép: Dmytro Varavin/Getty Images

Sem a zebra, sem a gyalogosok nem izgatták az autóst

A keszthelyi rendőrök pénzbírsággal és eltiltással sújtottak egy kijelölt gyalogos-átkelőhelynél szabálytalanul közlekedő autóst.

A járőrök 2024. február 1-jén délután Keszthelyen, a Bercsényi Miklós és a Rózsa utca kereszteződésénél egy olyan járművezetővel szemben intézkedtek, aki előbb nem adott elsőbbséget egy gyalogosnak, majd egy másikat lassításra kényszerített a kijelölt átkelőhelyen – olvasható a Police.hu-n.

A rendőrök előállították a sofőrt a kapitányságra, és a közlekedési szabálysértés miatt gyorsított eljárásban pénzbírságot szabtak ki vele szemben, valamint két hónapra eltiltották a járművezetéstől.

Police.hu
Police.hu

A balesetmentes közlekedés elősegítése céljából a Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság az alábbiakra hívja fel a figyelmet:

  • Kijelölt gyalogos-átkelőhelyen biztosítani kell az áthaladási elsőbbséget a gyalogosok részére.
  • A sofőrnek a zebrát csak fokozott óvatossággal és olyan sebességgel szabad megközelítenie, hogy a járművel, amennyiben szükséges, a gyalogos-átkelőhely előtt meg is tudjon állni.
  • Annak ellenére, hogy a gyalogosnak a zebrán elsőbbsége van a járművekkel szemben, a saját biztonsága érdekében mindenképpen meg kell győződnie arról, hogy az áthaladási elsőbbséget ténylegesen biztosítják-e neki.
  • Útkereszteződésnél a bekanyarodó járművel elsőbbséget kell adni a gyalogosnak, ha azon az úttesten halad át, amelyre az autó bekanyarodik.
Címlapról ajánljuk
Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Rángatják a tőzsdéket

Rángatják a tőzsdéket

A reggeli órákban Ázsiában többnyire pozitív hangulat jellemezte a kereskedést, ezt követően pedig Európában vegyes hangulatban indult a kereskedés. Ami a gazdasági eseményeket illeti, idehaza a külkereskedelmi adat második becslése érkezett, Amerikában pedig a gyáripari megrendelések és elbocsátások alakulására lesz érdemes figyelni. Emellett pedig a zárás után érkezik az Apple első negyedéves gyorsjelentése is.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×