eur:
386.96
usd:
358.64
bux:
68917.55
2024. május 14. kedd Bonifác
Nyitókép: Pixabay

Rejtélyes fordulatot vett a gödöllői szarvasok ügye

A rendőrség szerint semmi sem utal arra, hogy a világhírű filmekben szereplő állatokra orvvadászok támadtak rá.

A róla készült Discovery Channel-tévésorozatban Farkasembernek nevezett Horkai Zoltán Gödöllőn tart szarvasokat és más vadállatokat, amelyekkel filmekben vállal munkát. Hétfőn fedezte fel, hogy két szarvasuk eltűnt, kedden azt mondta az InfoRádiónak, hogy valakik behatoltak a telekre és rálőttek az állatokra.

"Nem volt nehéz lelőni, mert ezek szelídek odajönnek az emberhez. Az egyik szarvasunk megmaradt, mert az elszaladt, körbefutotta a kifutókat, a másikat lelőtték, az nincs is meg, valószínűleg megnyúzzák, és eladják a húsát" − mondta Horkai Zoltán, aki feljelentést tett a rendőrségen és nyomravezetői jutalmat is felajánlott.

Kedden még arról is beszélt, hogy az elkövetőknek is érdekük, hogy minél hamarabb megtalálják őket. Ezt azzal magyarázta, hogy a filmforgatásra használt állatok olyan, például féreghajtó oltóinjekciókat kaptak, amik miatt a húsuk elfogyasztása veszélyes az emberre és a kutyákra is.

Másnap már a Horkai Zoltán arról tájékoztatta az InfoRádiót, hogy az elpusztultnak hitt szarvast látták az erdőben, de azt nem tudják, mikor fog hazatérni. Az ügyben vizsgálatot indító rendőrség közleményében is megírta, hogy az erdőben látott állatnak nincs baja,

sőt még az is lehet, hogy a másik szarvast sem lőtte le senki.

A tetemet állatkórházba vitték, ahol képalkotó vizsgálatnak vetették alá. Az állatorvos a testben nem fedezett fel lövedéket vagy egyéb fémrepeszt, véleménye szerint az elpusztult állat sérülését egy másik állat agancsa is okozhatta. Jelenleg semmilyen adat, körülmény nem utal orvvadászok megjelenésére, a zárt park területén illegális behatolásra, lövésre, lövésekre, hangtompítós fegyverekre, az állatok lemészárlására - olvasható a rendőrség közleményében.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kilőtt a Rheinmetall, Európa legnagyobb fegyvergyártója lehet

Kilőtt a Rheinmetall, Európa legnagyobb fegyvergyártója lehet

Ambiciózus tervekkel rendelkezik a Rheinmetall, Európa egyik legnagyobb, Magyarországnak is szállító hadiipari cége. Ezt tükrözte az a nagy visszhangot kiváltó nyilatkozat, amelyet a düsseldorfi cég első számú vezetője a Süddeutsche Zetung című lapnak adott. Armin Papperberger nem titkolta, hogy a cég "nagy darabot" akar lehasítani i a német kormány 100 milliárd eurós, védelmi célokra biztosított különleges alapjából.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.14. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
Vihar előtti csend uralta ma a tőzsdéket

Vihar előtti csend uralta ma a tőzsdéket

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően az európai tőzsdéken kisebb esést láttunk, és Amerikában is óvatos mozgásokkal telt a kereskedés, miután a befektetők az elmúlt napok nagy emelkedését követően kivárnak majd a kedden és szerdán érkező inflációs adatok előtt. A nap egyedi részvénysztorija a mémrészvény őrületet elindító GameStop, melynek árfolyama egy ponton megduplázódott a mai kereskedésben.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×