eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Vitézy Dávid, a Technológiai és Ipari Minisztérium közlekedésért felelős államtitkára az EU-tagországok közlekedési minisztereinek találkozóján Prágában 2022. október 21-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Martin Divisek

A Medián megmérte Vitézy Dávidot: 23 százalékon áll

A budapestiek többsége szívesen venné, ha változás történne a főváros élén – a Medián gyorsfelmérése alapján.

Az LMP megbízásából készült és a 24.hu birtokába jutott múlt heti gyorsfelmérés azt prognosztizálja, hogy a júniusi önkormányzati választásra készülő főváros izgalmas kampányidőszak előtt áll, ugyanis a megkérdezett budapestiek többsége (52 százalék) szívesen venné, ha változás történne a főváros élén.

Mégis Karácsony Gergely újraválasztási esélyét jelzi az, hogy ötéves tevékenysége alapján 42 százalék jónak tartaná, ha újraválasztanák a főpolgármestert. Ez jelentős előny a többi indulóhoz képest, még ha a Fidesznek egyelőre nincs is jelöltje. Ha Vitézy Dávid nincs a képletben, és Karácsony Gergelynek csak a kormánypártok egyelőre meg nem nevezet jelöltjével, valamint a Mi Hazánk és a Jobbik indulójával kellene megküzdenie, akkor a főpolgármester 46, a kormánypárti induló 27 százalékot gyűjtene, vagyis Karácsony nagyon magabiztosan győzne.

A Medián felmérése szerint azonban szorosabbá válna a verseny, ha az indulását jelenleg még fontolgató Vitézy Dávid is benevezne. Karácsony Gergely így is elvinné a szavazatok 37 százalékát, Vitézy Dávid pedig jelenleg a voksok 23 százalékára számíthatna, és ezzel valószínűleg megelőzné a kormánypártok ismeretlen jelöltjét, akit 21 százalékra mért a Medián. Ez alapján tehát Vitézy Karácsonytól 9, a fideszes indulótól 6 százalékpontnyi szavazót vinne el, de a Mi Hazánk táborából is lecsípne 3 százalékpontot – oilvasható.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×