eur:
388.98
usd:
360.61
bux:
68021.19
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Paperwork files searching information business concept, Businessman hands typing keyboard computer, working in stacks of report papers and piles of unfinished documents achieves on office desk
Nyitókép: smolaw11/Getty Images

Itt várható NAV-ellenőrzés január végétől

Az adóhivatal nem rejti véka alá, hol tervez ellenőrzéseket tartani a hónap végétől kezdődően, néhol tavaszba nyúlóan.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal oldala szerint ezeken a helyszíneken kell adóellenőrzésekre számítani január végétől:

Baranya vármegye

A NAV baranyai munkatársai január 29. és február 4. között kedden Pécsett, a Németh László utcai üzleteket, szerdán Mohácson a távol-keleti ruházati termékeket árusító boltokat, pénteken pedig Pécsett, a Megyeri út, illetve az Irgalmasok utcájának vendéglátóhelyeit ellenőrzik. Az ellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését, az alkalmazottak bejelentését, a jövedéki termékek értékesítését, valamint a forgalmazott áruk eredetét is. A vármegye építkezésein a hét bármely napján megjelenhetnek a hivatal munkatársai, ahol a dolgozók bejelentését, és a foglalkoztatás egyéb szabályainak a betartását vizsgálják.

Békés vármegye

Február 5. és 9 között. NAV Békés Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai a sport-, fitnesz- és edzőtermi szolgáltatókat ellenőrzik. A nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatottak bejelentését, valamint az online pénztárgép használatának szakszerűségét vizsgálják. Február 12. és 16. között a NAV Békés Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai a vármegye virág- és ajándékárusainak nyugta- és számlaadását és a foglalkoztatottak bejelentését ellenőrzik. Március 11. és 22. között NAV Békés Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai díszfaiskolákban, kertészetekben ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatottak bejelentését, valamint az online pénztárgépek használatának szakszerűségét. Március 25. és 29. között a NAV Békés Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai a húsboltokat, (húsvéti árusok) sonka, tojás, csokoládéárusokat ellenőrzik. A revizorok a nyugta- és számlaadást és a foglalkoztatottak bejelentését vizsgálják.

Csongrád-Csanád vármegye

A NAV Csongrád-Csanád Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2024. január 30-án és 31-én a saját futárral kiszállító vendéglátóhelyeket ellenőrzik. Az ellenőrök többek között a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését, az alkalmazottak bejelentését, valamint a jövedéki termékek eredetét vizsgálják.

Hajdú-Bihar vármegye

A NAV Hajdú-Bihar Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2024. január 31-én a vármegyei építkezéseken ellenőrzik a szabályszerű foglalkoztatást.

Jász-Nagykun-Szolnok vármegye

A NAV Jász-Nagykun-Szolnok Vármegye Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai február hónapban azokat az adózókat vizsgálja, ahol az elmúlt két évben nem volt helyszíni ellenőrzés. A revizorok a számla és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, valamint a pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.

Komárom-Esztergom vármegye

A NAV Komárom-Esztergom Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2024. január 29. és február 2. között a zöldség- és gyümölcskereskedőket ellenőrzik. Az adóellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését és az alkalmazottak bejelentését.

Nógrád vármegye

A NAV Nógrád Vármegyei Adó- és Vámigazgatósága 2024. január 29. és február 2. között az alábbiak szerint tervez helyszíni ellenőrzéseket:

  • január 29. - Bátonyterenyei járás,
  • január 30. - Szécsényi járás,
  • január 31. - Salgótarjáni járás,
  • február 1. - Balassagyarmati járás,
  • február 2. - Pásztói járás.

A revizorok az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgép használatának szabályszerűségét vizsgálják az állateledel-kiskereskedőknél. Az online pénztárgépekhez kapcsolódóan ellenőrzik továbbá a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, a napi nyitó pénzkészlet rögzítését és a pénztárgép éves felülvizsgálatának meglétét.

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye

A NAV Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Adó- és Vámigazgatósága munkatársai január 22. és február 4. között az ételkiszállítóknál vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a szabályos foglalkoztatást, az online pénztárgépek használatát. Ezen felül továbbra is ellenőrzik a vendéglátóhelyeken a jövedéki szabályok betartását, az automaták üzemeltetését, valamint az építőipari vállalkozásoknál a szabályos foglalkoztatást.

Veszprém vármegye

A NAV Veszprém Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2024. január 29. és február 2. között az alábbi járásokban ellenőrzik a húst és húskészítményeket értékesítő vállalkozásokat, hentesüzleteket:

  • január 29. - Veszprém,
  • január 20. - Balatonfüred,
  • január 31. - Balatonalmádi,
  • február 1. - Pápa,
  • február 2. - Várpalota.

A revizorok a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, valamint az online pénztárgépek megfelelő használatát vizsgálják. A közzétett információk nem zárják ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

Zala vármegye

A NAV Zala Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2024. január 22. és május 1. között azokat az adózókat vizsgálják, ahol az elmúlt három évben nem volt helyszíni ellenőrzés. A revizorok a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, valamint a pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.

Az adóhatóság a közzétett információk mellett hangsúlyozza: mindez nem zárja ki, hogy a megjelölt területeken kívül máshol is előfordulhatnak ellenőrzések.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×