eur:
392.8
usd:
369.13
bux:
67289.07
2024. április 14. vasárnap Tibor
A befagyott Balaton Siófok-Szabadifürdőnél 2018. március 1-jén.
Nyitókép: MTI Fotó: Mónus Márton – Képünk illusztráció

Életmentés a Balatonnál: beszakadt a jég egy nő alatt - videó

A bravúros mentést Bergmann Ernő, a neves balatonfüredi cukrászda egyik tulajdonosa és vezetője vitte végbe, ő a gyerekeivel szánkózott a környéken. Az életmentéshez szükség volt a szánkóhoz tartozó hosszú kötélre is.

Bergmann Ernő elmondta, régóta jár a tihanyi Belső-tóra korcsolyázni, ezért tudja, hogy a tónak egy részén meleg források vannak, ahol általában vékonyabb a jég, és hamar felolvad.

A baleset idején éppen ezeket a területeket figyelte, amikor észrevette, hogy egy nő derékig beszakadt a jégbe.

Szerencsére volt nálam kötél, mert egy szánkón húztam gyerekeket a jégen - mondta az életmentő a likeBalaton.hu-nak. A hölgy meg tudott kapaszkodni, elég erős volt, hogy tartsa magát, így biztonságos távolságból ki tudtam húzni.

Mivel nem régóta volt a vízben, és csak derékig volt elmerülve, még aktívan tudott mozogni.

Évekkel ezelőtt egy barátom elmesélte, hogy a szeme láttára szakadt be két gyerek, és hárman ki tudták menteni őket minden segédeszköz nélkül. Erre emlékeztem - folytatta a történetet Bergman. Minél messzebb vagyunk a léktől, valószínűleg annál vastagabb a jég és minél nagyobb felületen oszlik el a tömeg, annál kevésbé terheljük a felületet.

A balatonfüredi férfi ezért hasra fekve, óvatosan közelítette meg a bajba jutott korcsolyázót, és biztonságos távolságból tudta a kötelet átdobni neki.

Ha sokkos állapotba kerül, vagy jobban átfagy, nehezebb lett volna. Szerencsére bátor és higgadt maradt – mesélte a balatonfüredi életmentő.

(A nyitókép illusztráció)

Az esetről videó is készült:

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.15. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
Irán megindította támadását Izrael ellen, drónokat és rakétákat lőtt ki - Folyamatosan frissülő cikkünk

Irán megindította támadását Izrael ellen, drónokat és rakétákat lőtt ki - Folyamatosan frissülő cikkünk

Szombat késő este Irán megindította támadását Izrael ellen: több hullámban száznál is több drónt indított útnak Irak légterén keresztül, valamint rakétákat is kilőttek. Izrael követi a drónok és rakéták útját, valamint légtérzárat rendelt el vasárnap hajnaltól. Vasárnap hajnalban megérkeztek az első hírek arról, hogy az amerikai haderő több drónt is megsemmisített Szíria és Jordánia felett. Irán közben vasárnap hajnalban azt is bejelentette, hogy a drón- és rakétacsapás lezártnak tekinthető, válaszlépésnek nevezték ezt a szombat éjszakai akciót Izrael Damaszkuszban végrehajtott  Cikkünket folyamatosan frissítjük a beérkező információkkal.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 13. 20:05
×
×
×
×