eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
A befagyott Balaton Siófok-Szabadifürdőnél 2018. március 1-jén.
Nyitókép: MTI Fotó: Mónus Márton – Képünk illusztráció

Életmentés a Balatonnál: beszakadt a jég egy nő alatt - videó

A bravúros mentést Bergmann Ernő, a neves balatonfüredi cukrászda egyik tulajdonosa és vezetője vitte végbe, ő a gyerekeivel szánkózott a környéken. Az életmentéshez szükség volt a szánkóhoz tartozó hosszú kötélre is.

Bergmann Ernő elmondta, régóta jár a tihanyi Belső-tóra korcsolyázni, ezért tudja, hogy a tónak egy részén meleg források vannak, ahol általában vékonyabb a jég, és hamar felolvad.

A baleset idején éppen ezeket a területeket figyelte, amikor észrevette, hogy egy nő derékig beszakadt a jégbe.

Szerencsére volt nálam kötél, mert egy szánkón húztam gyerekeket a jégen - mondta az életmentő a likeBalaton.hu-nak. A hölgy meg tudott kapaszkodni, elég erős volt, hogy tartsa magát, így biztonságos távolságból ki tudtam húzni.

Mivel nem régóta volt a vízben, és csak derékig volt elmerülve, még aktívan tudott mozogni.

Évekkel ezelőtt egy barátom elmesélte, hogy a szeme láttára szakadt be két gyerek, és hárman ki tudták menteni őket minden segédeszköz nélkül. Erre emlékeztem - folytatta a történetet Bergman. Minél messzebb vagyunk a léktől, valószínűleg annál vastagabb a jég és minél nagyobb felületen oszlik el a tömeg, annál kevésbé terheljük a felületet.

A balatonfüredi férfi ezért hasra fekve, óvatosan közelítette meg a bajba jutott korcsolyázót, és biztonságos távolságból tudta a kötelet átdobni neki.

Ha sokkos állapotba kerül, vagy jobban átfagy, nehezebb lett volna. Szerencsére bátor és higgadt maradt – mesélte a balatonfüredi életmentő.

(A nyitókép illusztráció)

Az esetről videó is készült:

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:16
×
×
×
×