eur:
389.29
usd:
362.79
bux:
0
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Űzze el a korpát! (x)

Egy friss kutatás szerint a haj korpásodása minden ötödik embert érinti valamilyen mértékben. A férfiak esetében gyakoribb a tünetek felbukkanása. Többnyire pubertás korban tűnnek fel az első korpák, ám ezt a periódust követően akár két évtizeden át fennállhat a probléma. Vagyis ez egy olyan jelenség, ami sokakat érint, s épp ezért amiről nem mint tabu, hanem mint egy megoldásra váró nehézség érdemes beszélgetni. Mi az alábbiakban ezt tesszük.

Mikor és miért kopogtat be a hívatlan korpásodás?

A férfiaknál nem egyszer hormonális kilengés áll a háttérben, a szervezetük a szükségesnél több faggyút termel, ez vezet a korpák megjelenéséhez. A különböző idegrendszert érintő vagy immunrendszerrel összefüggő probléma is súlyosbító körülménynek számít. Utóbbi a teljesen egészséges emberek életében is többször gondot generálhat, főleg a téli időszakokban, amikor nagyon könnyű fel- és megfázni, egyúttal amikor az immunrendszer hajlamos elveszíteni erejét, köszönhetően a külső tényezők erőteljes betöréseinek. Itt jegyezzük meg, hogy ezért is annyira hangsúlyos az immunrendszer támogatása az év egészében, és nem csupán akkor, amikor a baj már megvan.

A Neutrogena T Gel alkalmazásával a száraz, viszkető, korpás fejbőr egy az egyben megkönnyebbülhet, az irritáltság mértéke jelentősen csökkenhet. Utóbbinak a tapasztalására nem kell heteket várni, már az első pár használatot követően konstatálható a pozitív irányú elmozdulás. Vagyis nem nehéz belátni, hogy a korpák elűzése nem túl nagy kihívás, és a fentiekből az is egyértelműen kiderül, hogy a prevenció is komoly jelentőséggel bír.

Mi is az a korpa valójában?

Az elhalt hámsejteket nevezzük korpának, amik bizony nem egyszer félretéveszthetetlen látványt nyújtanak. Ritka hajmosás mellett a helyzet tovább fokozódhat, így nem érdemes a korpásodás elleni sampon mellőzése. A korpa azonban nem egyszerűen esztétikai probléma, annál sokkal összetettebb. Egyrészt az állandó viszketés borzalmasan idegesítő, kellemetlen, ami pedig a legrosszabb benne, hogy általa egy ördögi kör indítható útjára. Hiszen a viszketés fokozza a korpa termelődését, ami generálja a viszketést. Azaz ennek így, ebben a formában soha nincsen vége. Másrészt a korpásodás megléte önbizalomhiányhoz, önértékelési gondokhoz, lelki fennakadásokhoz vezethet, valamint a kedélyállapot romlása sem védhető ki.

A fentiek bizonyítják, hogy komplex, összetett jelenségről beszélhetünk, ami ellenben nem szégyellni való, és amit egyúttal nem érdemes félvállról venni. A beletörődés nem jó stratégia, főleg azért nem, mert létezik kényelmes, eredményes megoldás. Az immunrendszer megerősítése mellett a megfelelő készítmények alkalmazásával messzire száműzhetők a rettegett korpák. Ami pedig a szégyenkezést illeti, ahogy arra számtalan orvostudományi kutatás rávilágít, a korpásodás nem az elhanyagoltságból, ápolatlanságból fakad, hanem egy teljesen természetes jelenség, amivel a világon milliók néznek szembe nap, mint nap. A jó hír az, hogy rögtön az első tünetek felbukkanása után megkezdhető azon hajápolási kozmetikumok alkalmazása, amik végül gyógyírként szolgálhatnak.

(x)

Címlapról ajánljuk

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Órákon belül érkezik az adat, ami eldöntheti a forint sorsát

Órákon belül érkezik az adat, ami eldöntheti a forint sorsát

Sorra töri át a vezető devizákkal szemben a fontos szinteket a forint, a magyar idő szerint délután 14 óra 30 perckor érkező amerikai munkaerőpiaci adatok azonban várhatóan ezúttal is komoly elmozdulásokat hoznak a részvény- és devizapiacokon egyaránt, ennek következtében pedig gyorsan változhat a kép a forint esetében is. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×