eur:
390.65
usd:
364.14
bux:
68411.47
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
Horváth Csaba, a fővárosi MSZP-frakció vezetője, Zugló polgármestere nyilatkozik a sajtónak a Fővárosi Közgyűlés rendkívüli, a koronavírus-járvány elleni védekezés erősítéséért összehívott ülése előtt a Városházán 2020. szeptember 14-én.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Ellenzéki kétség Zuglóban: kiszállt a Momentum

Horváth Csaba, a XIV. kerület polgármestere jelentette be, hogy a Momentum kiszállt az ellenzéki együttműködésből, és saját jelöltet állít ellenében.

A Momentum bejelentette, hogy kiszáll az ellenzéki együttműködésből – közölte Horváth Csaba, Zugló polgármestere az ATV-ben, amikor a közelgő önkormányzati választásról és az ellenzéki kihívójáról kérdezték.

Azt is elmondta, hogy csak abban az esetben tartanak előválasztást a kerületben, ha mindenhol máshol is megtartják. Arról is beszélt, hogy minden hivatalban lévő polgármester esetében minden koalíciós párt megadta a támogatását a Momentum kivételével.

"A Momentum egyedül Zuglóban akar valamiért kivételt tenni" – jelentette ki a zuglói polgármester, szerinte azért, mert a Momentum újabban arra építi a politikáját, hogy „teljesen független az ellenzéktől, és majd ők megmutatják”. Horváth Csaba azt is hozzátette, hogy úgy látja, a Fidesz nagyon boldog attól, hogy van egy momentumos kihívója.

Rózsa András, a kerületi eddigi alpolgármestere lesz a Momentum zuglói polgármesterjelöltje a nyári önkormányzati választáson, és ezek szerint egyben kihívója az előválasztáson.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
Az egész világ baját megoldaná egy apró olajmonarchia, de ennek megkérik az árát

Az egész világ baját megoldaná egy apró olajmonarchia, de ennek megkérik az árát

Számos konfliktus zajlik jelenleg a világban, amelynek egyelőre nem látszik a megoldása. A nyílt fegyveres összecsapások a világ nagy részének többnyire nem áll érdekében, ezért ilyenkor viszonylag hamar felbukkannak azok a szereplők, akik megpróbálnak közvetíteni a szemben álló felek között. A 21. században egyre gyakrabban merül fel a hasonló ügyeknél a Perzsa-öböl apró olajmonarchiája, Katar neve. Emögött pedig hosszas építkezés, de komoly stratégiai célok is felmerülnek. Elemzésünkben annak járunk utána, hogy pontosan mi motiválja Dohát a békés rendezések elősegítésében és mit nyerhet ezzel pontosan az ország.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×