eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Soproni Tamás, a Momentum alelnöke érkezik az előrehozott polgármester-választásokról tartott ellenzéki egyeztetésre egy belvárosi kávéházba 2018. május 2-án.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Le akarták mondatni a VI. kerület polgármesterét, de nem sikerült

Határozatképtelenség miatt elmaradt szerdán a VI. kerületi önkormányzat képviselőtestületi ülése, amelyet a terézvárosi fideszes képviselők és egy független képviselő kezdeményezett azért, hogy lemondásra szólítsák fel Soproni Tamást (Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP), mivel szerintük a polgármester tevékenysége miatt sorozatos anyagi kár éri a kerületet. A polgármester szerint rágalomhadjárat zajlik, össze is foglalta az eseményeket a Facebookon.

A sikertelen testületi ülésen a fideszes képviselők mellett csak a független Bálint György jelent meg. Utóbbi az MTI-nek elmondta, hogy a Miniszterelnökség nemrég 24 millió forint visszafizetésére kötelezte az önkormányzatot különféle, a helyi szakrendelő felújítása kapcsán elkövetett pályázati szabálytalanságok miatt. Az önkormányzat tagjai erről csak a sajtóból értesültek, Soproni Tamás semmilyen tájékoztatást nem adott a képviselőknek, sőt, a kérdéseikre sem válaszol.

Bálint György beszámolója szerint az ügyben a Közbeszerzési Döntőbizottság is vizsgálatot indított, és 3 millió forintos bírságot szabott ki az önkormányzattal szemben. A polgármester tagadja a szabálytalanságokat, a képviselő ugyanakkor úgy vélekedett, hogy súlyos ügyekről van szó, amelyekért az egész testület - pláne a részletek ismerete nélkül - nem vállalhatja a felelősséget.

Bálint György kiemelte: Soproni Tamás polgármestersége alatt Terézváros már 142 millió forintos veszteséget halmozott fel, ezért a január végén esedékes következő testületi ülésen ő és a fideszes képviselők ismét felszólítják Sopronit Tamást a lemondásra.

A Terézvárosi Fidesz elnöke, Kovács Balázs Norbert közleményében úgy fogalmazott, hogy "Soproni Tamás megint lebukott: újabb 24 millió forintos károkozására derült fény, amelyet az elkövetett súlyos szabálytalanságok miatt kell visszafizetnie a dollárbaloldal által vezetett VI. kerületi Önkormányzatnak. A korrupciógyanús közbeszerzésekkel és a súlyos jogsértésekkel a terézvárosiaknak eddig okozott 118 millió forintos kár további 24 millió forinttal növekszik".

Azt írta, hogy Soproni Tamás és az önkormányzat dollárbaloldali többsége a példátlan botrányt az első perctől kezdve el akarja hallgatni. "A polgármester bujkál, hazudozik és menekül a kérdések, a nyilvánvaló felelőssége elől. Az újabb lebukása után is ismét hazudozásba kezdett és rá jellemző módon másra próbálja terelni a felelősséget".

Címlapról ajánljuk
A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

Az Európai Unióban a foglalkoztatottak 22,5 százaléka, míg Magyarországon 10,6 százalék dolgozott otthonról 2022-ben – derült ki az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány elemzéséből. A tanulmány szerzője, Erdélyi Dóra az InfoRádióban elmondta: minél fejlettebb egy ország, annál inkább jellemzőbb a home office gyakorlata.

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
A lengyelek a németeket hergelik, Oroszország Ukrajna gázinfrastruktúráját támadja

A lengyelek a németeket hergelik, Oroszország Ukrajna gázinfrastruktúráját támadja

Lengyelország azt reméli, hogy az elmúlt napokban bejelentett nyugati támogatások hatására Németország is jelentős katonai támogatást küld majd Ukrajnába. Eközben az ukrán kormány azt jelentette, hogy az oroszok által támadás érte a Nyugatot kiszolgáló gázinfrastruktúrát, az orosz jelentések szerint pedig négy ukrán frontszakaszon is sikerült áttörniük A legfrissebb vasárnapi orosz-ukrán háborús híreink vasárnap.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 18:11
×
×
×
×