eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Talajmenti pára és füst Salgótarjánban 2018. november 14-én. A Nemzeti Népegészségügyi Központ előző napi tájékoztatása szerint több településen romlott a levegő minősége, öt városban egészségtelennek minősítették a levegőt a szálló por (PM10) magas koncentrációja miatt, további tizenhat településen kifogásolt volt a levegő minősége.
Nyitókép: MTI/Komka Péter

Négy hely kivételével fellélegezhet a magyar lakosság

Jelentősen javult a levegő minősége az országban - derül ki a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) kedden közzétett, az előző napi méréseket ismertető térképének adataiból.

A levegőhigiénés index rendszerének négy kategóriája van: elfogadható, kifogásolt, egészségtelen és veszélyes.

Az NNGYK adatai szerint az ország nagy részében elfogadható, négy településen pedig - Salgótarjánban, valamint a Sajó völgyének három településén, Putnokon, Kazincbarcikán és Sajószentpéteren - kifogásolt a levegő minősége.

Múlt héten a szálló por miatt veszélyes volt a levegő minősége a Sajó völgyében Sajószentpéteren és Kazincbarcikán, egészségtelen Putnokon. A mérések adatai szerint kifogásolt volt a levegő minősége Ajkán, Várpalotán, Tatabányán, Százhalombattán, Budapesten, Salgótarjánban, Miskolcon és Nyíregyházán.

A HungaroMet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt. előrejelzése szerint a következő napokban változékony, többször szeles idő várható, időszakosan csapadékkal, így a levegőminőség jellemzően kedvező lesz.

(A nyitókép illusztráció.)

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 10:40
×
×
×
×