eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
Fél pár gyerekcipő az iszapban az Elias nevű vihar okozta villámárvíz elvonulása után az északkelet-görögországi Vólosz kikötővárosban 2023. szeptember 28-án. Az előző napon ismét árvizeket fakasztó viharok sújtották Görögország középső részét, áramkimaradásokat és útlezárásokat okozva a térségben. Egy hónapon belül másodszor pusztít árvíz az országban. A szeptember eleji, Daniel nevű viharban tizenöten vesztették életüket.
Nyitókép: MTI/EPA/ANA-MPA/NNikolasz Hacipolitisz

Útlezárások az áradások miatt

Számos utat le kellett zárni az áradások miatt vasárnap. Itt a folyamatosan frissülő lista.

Vas vármegyében

a 3867-es jelű, Bük-Acsád összekötő utat, Bük térségében a Répce folyó áradása miatt,

a 8631-es jelű, Vasegerszeg-Nagygeresd összekötő utat, Nagygeresd és a 86-os főút közötti szakaszon a Répce folyó áradása miatt,

a 8632-es jelű, Hegyfalu-Bő összekötő utat, Bő és a Gór között a Répce folyó áradása miatt,

a 8708-es jelű, Körmend-Pinkamindszent összekötő utat, Pinkamindszent és az országhatár között a Pinka patak áradása miatt.

Nógrád vármegyében

a 2209-es jelű, a határhídhoz vezető utat, Őrhalomnál az Ipoly áradása miatt.

A közlekedésre veszélyes fák miatt lezárták Komárom-Esztergom vármegyében, a 1127-es jelű, Süttő-Vértestolna összekötő utat, Tardos és Bikolpuszta között.

Az ünnepi kamiontilalom december 26-án, kedden 22 óráig lesz érvényben. Valamint szilveszterkor december 30-án 22 órától, január 01-jén 22 óráig tart majd - írja az Útinform.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×