eur:
389.38
usd:
363.66
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Kerékpárút Balatongyörökön a balatoni bringakörút felújításáról tartott sajtótájékoztató napján, 2023.szeptember 7-én. Balatonudvari és Vonyarcvashegy között 10,5 kilométernyi szakaszon folytatódik a kerékpárút felújítása.
Nyitókép: MTI/Katona Tibor

Ez ám a jó hír a balatoni bringásoknak

A Kis-Balaton térségében négy települést összekötő, 12 kilométer hosszú új kerékpárút épült 647 millió forintból.

A vissza nem térítendő európai uniós támogatás jóvoltából a Széchenyi 2020 program keretében megvalósult bicikliút Egeraracsát, Esztergályhorvátit, Zalaszabart és Zalaszentmártont köti össze. A Kerékpárral a romantikus Zalában elnevezésű pályázat révén a kerékpáros turisták számára lehetővé válik a helyi és térségi jelentőségű, turisztikai vonzerőt jelentő kulturális, épített és természeti örökségek elérése.

Az új, közel 12 kilométeres, pihenőhelyekkel és szervizelési pontokkal is kiegészített útvonal több meglévő kerékpárúthoz is kapcsolódik,

így a Zalavár és Balatonhídvég közötti, a nyugat-balatoni kerékpárúthoz, illetve az országos kéktúra útvonalakhoz és a Via Sancti Martini zarándokúthoz is.

A fejlesztés eredményeképpen még könnyeben megközelíthetővé válik kerékpárral a Balaton, a Kis-Balaton, Zalakaros, Kehidakustány és Lenti, illetve az itt lévő szálláshelyek, vendéglátóhelyek - közölte az önkormányzat.

Címlapról ajánljuk

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×