eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
fotó: Infostart
Nyitókép: Infostart

Komoly havazás közelít karácsonyig, kérdés, hogy szentestére mi marad belőle

Vasárnapig többször eshet eső, hó - írja az OMSZ. Két napja még arról volt szó, hogy akár 15 fok is lehet karácsonykor, most úgy tűnik, hogy ennél hűvösebb idő várható.

Vasárnapig több hullámban érkezik eső, szombaton sokfelé eshet a hó is - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtöki agrometeorológiai elemzésében. Összességében nagy területen eshet 10 millimétert meghaladó csapadék, északnyugaton pedig akár 20-30 milliméternél is több eshet.

Szombaton a borús, csapadékos idő miatt kissé hidegebb lesz, majd vasárnaptól melegedés kezdődik 10 fok körüli maximumokkal. Meglehetősen szeles idő várható hétfőig, majd keddtől viszont ismét növekszik a ködhajlam.

Jön a hideg és a hó

A kiderül.hu azt írja, hogy szombaton az érkező front hideg oldalára kerülhetünk és ezért hideg levegő áraszthatja el térségünket.

Eső, havas eső, hó is lehet,

a halmazállapot-váltással kapcsolatos előrejelzés azonban egyelőre jelentős bizonytalansággal terhelt.

Hóra a jelenlegi számítások szerint leginkább hazánk északi, északnyugati felén van esély - értenek egyet az előrejelzéssel foglalkozók.

A metnet.hu úgy számol, hogy hétfőtől csapadék nem valószínű, az élénk nyugati szél enyhe levegőt szállít hazánk fölé, ezért tavaszias enyheség várható karácsonykor, és 25-én, a délnyugati tájakon 15 fok is lehet.

Abban szinte mindegy időjárási oldal megegyezik, hogy 23-án egyes helyeken havazhat, de szentestére a városokban már elolvad a hó.

Címlapról ajánljuk
Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meghaladja az egymilliót a gyógyszerfüggők száma Csehországban. Legtöbbször egyszerűen beszerezhető, legális gyógyszerek, fájdalomcsillapítók, altatók, szorongásra és depresszióra alkalmazott tabletták okoznak függőséget. Az állam tud a problémáról, mégsem tesz ellene – állítja a Kábítószer-fogyasztást és Függőségeket Vizsgáló Nemzeti Központ.

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×