eur:
394.07
usd:
370.91
bux:
67407.86
2024. április 16. kedd Csongor
fotó: Infostart
Nyitókép: Infostart

Komoly havazás közelít karácsonyig, kérdés, hogy szentestére mi marad belőle

Vasárnapig többször eshet eső, hó - írja az OMSZ. Két napja még arról volt szó, hogy akár 15 fok is lehet karácsonykor, most úgy tűnik, hogy ennél hűvösebb idő várható.

Vasárnapig több hullámban érkezik eső, szombaton sokfelé eshet a hó is - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtöki agrometeorológiai elemzésében. Összességében nagy területen eshet 10 millimétert meghaladó csapadék, északnyugaton pedig akár 20-30 milliméternél is több eshet.

Szombaton a borús, csapadékos idő miatt kissé hidegebb lesz, majd vasárnaptól melegedés kezdődik 10 fok körüli maximumokkal. Meglehetősen szeles idő várható hétfőig, majd keddtől viszont ismét növekszik a ködhajlam.

Jön a hideg és a hó

A kiderül.hu azt írja, hogy szombaton az érkező front hideg oldalára kerülhetünk és ezért hideg levegő áraszthatja el térségünket.

Eső, havas eső, hó is lehet,

a halmazállapot-váltással kapcsolatos előrejelzés azonban egyelőre jelentős bizonytalansággal terhelt.

Hóra a jelenlegi számítások szerint leginkább hazánk északi, északnyugati felén van esély - értenek egyet az előrejelzéssel foglalkozók.

A metnet.hu úgy számol, hogy hétfőtől csapadék nem valószínű, az élénk nyugati szél enyhe levegőt szállít hazánk fölé, ezért tavaszias enyheség várható karácsonykor, és 25-én, a délnyugati tájakon 15 fok is lehet.

Abban szinte mindegy időjárási oldal megegyezik, hogy 23-án egyes helyeken havazhat, de szentestére a városokban már elolvad a hó.

Címlapról ajánljuk
Folytatódik az osztrák–orosz kémháború: kölcsönös kiutasítások és vádaskodások

Folytatódik az osztrák–orosz kémháború: kölcsönös kiutasítások és vádaskodások

Márciusban Ausztria utasított ki két orosz diplomatát, Oroszország ezt nem sokáig hagyta válasz nélkül. Ezúttal egy osztrák diplomatát nyilvánítottak nemkívánatos személynek. Közben Bécsben tovább folyik a vizsgálat a korábbi osztrák alkotmányvédelmi hivatal egy volt munkatársa ellen, akit azzal vádolnak, hogy titkos adatokat továbbított az Orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálatnak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
Csúnya a lett a nap vége az amerikai tőzsdéken

Csúnya a lett a nap vége az amerikai tőzsdéken

A fokozódó geopolitikai feszültségek nyomást gyakoroltak ma reggel az ázsiai tőzsdékre, az irányadó európai indexek azonban emelkedésekkel nyitottak, és napközben is kitartottak a pluszok. Az energiaszektor gyengélkedik ma az olajár esésével együtt, míg az ipari vállalatok részvényei felülteljesítők. A magyar piac követte napközben az európai tőzsdéket, kisebb pluszban áll egész nap a BUX, a blue chipek közül csak a Richter esett ma. A tengerentúlon ehhez képest jelentős hangulatromlást láttunk annak ellenére, hogy a kereskedés első részében még emelkedésben voltak a tőzsdék. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×