eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: Unsplash

Egyes helyeken fehér lesz a karácsony, havazhat december 24-én - friss előrejelzés

A hétvégén szélre és csapadékra kell számítanunk, december 24-én az északi és északkeleti tájakon havas eső és hó is előfordulhat.

Az éjjel képződött köd a délelőtt folyamán várhatóan mindenhol feloszlik. Addig a ködös, rétegfelhős területeken ónos szitálás, szemcsés hó, gyenge ipari havazás nem kizárt – tette közzé az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ). A met.hu azt írja, estig főként északon lehet gyenge eső, néhol havas eső, majd észak felől már egyre több helyen valószínű csapadék. Vegyes halmazállapot az Északi-középhegységben lehet.

A délnyugati, nyugati szelet csütörtök estétől kezdődően, főként Borsod és Szabolcs térségében viharos erejű lökések (65-40 km/h) kísérhetik. Késő estétől az északnyugati területeken is előfordulhatnak 70 km/h körüli széllökések.

Észak felől csapadékzóna érkezik hazánkba, amelyből az Északi-középhegység térségében vegyes halmazállapotú csapadék (havas eső) is megjelenhet. A hegycsúcsokon gyenge havazás kezdődhet, amelyből legfeljebb pár centis hóréteget képződhet.

A nappali legmagasabb hőmérséklet 2 és 10 °C között alakul, késő este 1,9 °C valószínű.

Az Időkép tájékoztatása szerint pénteken a hegyekben hózáporok alakulhatnak ki, szombaton pedig többfelé várható csapadék. Főként esőre lehet készülni, magasabb területeken havas eső, havazás, hózápor is kialakulhat.

December 24-én a felhős időben szórványosan fordulhat elő kisebb eső, zápor, északon, északkeleten reggel még havas eső, hó is hullhat. Többfelé élénk, az északi tájakon erős, néhol viharos lesz a nyugati szél. Vasárnap a hőmérsékleti csúcsérték 2 és 10 °C között alakul, északkeleten várható ennél hidegebb.

Címlapról ajánljuk
Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
A szemes kávé felé hajtja a drágulás a fogyasztókat

A szemes kávé felé hajtja a drágulás a fogyasztókat

Már meghallgatható a Portfolio Checklist vasárnapi különkiadása. A műsornak egyetlen témája volt: április első felében elszállt, és 18 havi csúcsig ugrott az arabica típusú kávé határidős jegyzése. A képet tovább bonyolítja, hogy a robusta kávé termékpiaci ára gyorsabban nőtt, mint az arabicáé, s így ismét konganak a vészharangok, hogy holnapra luxussá válik a mindennapi feketénk. A témáról Árok Gábort, a Coca-Cola HBC Magyarország kávé üzletágának vezetőjét kérdeztük.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 19:45
×
×
×
×