eur:
394.06
usd:
370.89
bux:
67407.86
2024. április 16. kedd Csongor
Nyitókép: Unsplash

Egyes helyeken fehér lesz a karácsony, havazhat december 24-én - friss előrejelzés

A hétvégén szélre és csapadékra kell számítanunk, december 24-én az északi és északkeleti tájakon havas eső és hó is előfordulhat.

Az éjjel képződött köd a délelőtt folyamán várhatóan mindenhol feloszlik. Addig a ködös, rétegfelhős területeken ónos szitálás, szemcsés hó, gyenge ipari havazás nem kizárt – tette közzé az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ). A met.hu azt írja, estig főként északon lehet gyenge eső, néhol havas eső, majd észak felől már egyre több helyen valószínű csapadék. Vegyes halmazállapot az Északi-középhegységben lehet.

A délnyugati, nyugati szelet csütörtök estétől kezdődően, főként Borsod és Szabolcs térségében viharos erejű lökések (65-40 km/h) kísérhetik. Késő estétől az északnyugati területeken is előfordulhatnak 70 km/h körüli széllökések.

Észak felől csapadékzóna érkezik hazánkba, amelyből az Északi-középhegység térségében vegyes halmazállapotú csapadék (havas eső) is megjelenhet. A hegycsúcsokon gyenge havazás kezdődhet, amelyből legfeljebb pár centis hóréteget képződhet.

A nappali legmagasabb hőmérséklet 2 és 10 °C között alakul, késő este 1,9 °C valószínű.

Az Időkép tájékoztatása szerint pénteken a hegyekben hózáporok alakulhatnak ki, szombaton pedig többfelé várható csapadék. Főként esőre lehet készülni, magasabb területeken havas eső, havazás, hózápor is kialakulhat.

December 24-én a felhős időben szórványosan fordulhat elő kisebb eső, zápor, északon, északkeleten reggel még havas eső, hó is hullhat. Többfelé élénk, az északi tájakon erős, néhol viharos lesz a nyugati szél. Vasárnap a hőmérsékleti csúcsérték 2 és 10 °C között alakul, északkeleten várható ennél hidegebb.

Címlapról ajánljuk
Folytatódik az osztrák–orosz kémháború: kölcsönös kiutasítások és vádaskodások

Folytatódik az osztrák–orosz kémháború: kölcsönös kiutasítások és vádaskodások

Márciusban Ausztria utasított ki két orosz diplomatát, Oroszország ezt nem sokáig hagyta válasz nélkül. Ezúttal egy osztrák diplomatát nyilvánítottak nemkívánatos személynek. Közben Bécsben tovább folyik a vizsgálat a korábbi osztrák alkotmányvédelmi hivatal egy volt munkatársa ellen, akit azzal vádolnak, hogy titkos adatokat továbbított az Orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálatnak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
Csúnya a lett a nap vége az amerikai tőzsdéken

Csúnya a lett a nap vége az amerikai tőzsdéken

A fokozódó geopolitikai feszültségek nyomást gyakoroltak ma reggel az ázsiai tőzsdékre, az irányadó európai indexek azonban emelkedésekkel nyitottak, és napközben is kitartottak a pluszok. Az energiaszektor gyengélkedik ma az olajár esésével együtt, míg az ipari vállalatok részvényei felülteljesítők. A magyar piac követte napközben az európai tőzsdéket, kisebb pluszban áll egész nap a BUX, a blue chipek közül csak a Richter esett ma. A tengerentúlon ehhez képest jelentős hangulatromlást láttunk annak ellenére, hogy a kereskedés első részében még emelkedésben voltak a tőzsdék. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×