eur:
389.4
usd:
363.39
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
M61-es dízelmozdony továbbítja a Tekergő nevű személyvonatot a MÁV nosztalgiahétvégéjén 2020. július 4-én.
Nyitókép: Máthé Zoltán

Eladtak egy balatoni kempinget és ezért most fizetniük kell

Nem fellebbez a tapolcai önkormányzat, alperesként elfogadja a Veszprémi Törvényszék ítéletét, miszerint a 2018-ban eladott badacsonytördemici (badacsonylábdihegyi) kemping tulajdonosával, a korábbi bérlővel szemben értéknövekedés címén 138 millió 925 ezer 920 forint fizetési kötelezettsége keletkezett.

A veol.hu ír arról, hogy a késedelmi kamattal, al 6 millió forint perköltséget együtt ez 173 milliójába kerül a városnak.

Az ügyről tudni érdemes, hogy 2018-ban értékesítették a teljes infrastruktúrával ellátott Balaton-parti üdülőt 457 millió forintért az addigi bérlőnek, aki az általuk végzett fejlesztések, beruházások által történt értéknövekedésre igényt tartott. Nem tudtak megegyezni, ezért a bíróság döntött.

Dobó Zoltán, Tapolca polgármestere a legutóbbi testületi ülésen azt mondta, hogy szerinte a várost nem érte vagyonvesztés, hiszen az öt éve értékesített kemping eladási ára a mostani pervesztéssel arányosan magasabb volt, mint a 2018-as igazságügyi szakértői értékbecslés által megállapított vételár.

Kérdés, hogy a "megmaradó" 284 millió forint valóban elég-e, ha a teljes infrastruktúrával ellátott, 28 ezer négyzetméteres, közvetlen Balaton-parti üdülőt vesszük alapul. Mindenesetre az üdülő ma (akár több) milliárdos értéket képvisel - állapítja meg a helyi újság.

Címlapról ajánljuk
Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

A hétvégi Forma–1-es Miami Nagydíjon is a Red Bull és Max Verstappen a fő esélyes – mondta az InfoRádióban Wéber Gábor. A kommentátor a 2024-es szezon első öt versenyének legfontosabb történéseit is elemezte, valamint kitért arra is, milyen következményei lehetnek annak, hogy Adrian Newey tervezőmérnök 2025-ben már biztosan távozik a vb-címvédő istállótól.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×