eur:
389.61
usd:
363.53
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
A Ráckevei-Soroksári Duna-ágon történt olajszennyezés helyszíne Szigetszentmiklóson 2020. december 17-én. December 12-én érkezett lakossági bejelentés arról, hogy Szigetszentmiklóson, a Tebe sor és a Rév sor kereszteződésénél lévő csapadékvíz-csatorna kifolyónál és a nádasban olajszennyeződés nyomai látszanak. A vízügyi szakemberek sikeresen útját állták a Ráckevei-Dunát veszélyeztető olajszennyeződésnek, megkezdték a helyreállítást. A Közép-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság a szennyezés miatt feljelentést tett, a rendőrség nyomozást indított ismeretlen tettes ellen. A teljes kármentesítés és a helyreállítás várhatóan évekig is eltarthat.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Súlyos olajügyben várnak választ Polt Pétertől

A legfőbb ügyészhez és a belügyminiszterhez fordul a Demokratikus Koalíció, hogy megtudja, ki a felelőse a három éve történt szigetszentmiklósi olajszennyezésnek - jelentette be Kocsis-Cake Olivio, a párt környezetvédelmi és klímaügyi árnyékminisztere és Kocsis Éva, a DK szigetszentmiklósi polgármesterjelöltje.

Kocsis-Cake Olivio azt mondta: 2020 decemberében "valaki" több ezer liter fáradtolajat engedett be Szigetszentmiklósnál a Natura 2000 besorolású területre. Ezzel több mint 1800 négyzetméteren "súlyos természetpusztítást végzett és az élővilágot is elpusztította".

Az árnyékkormány felháborítónak tartja, hogy az olajszennyezésnek nincs felelőse, miközben a terület megtisztítása több száz millió forintba került.

Ez elfogadhatatlan, ezért pártja Polt Péter legfőbb ügyészhez fordul, hogy megtudja,

miért nem találják a tettest.

A DK országgyűlési frakciója a belügyminiszternek is felteszi írásbeli kérdéseit az ügyben - jelezte az online sajtótájékoztatón Kocsis Éva. A DK szigetszentmiklósi polgármesterjelöltje feltette a kérdést: vajon az eljárást azért szüntették meg, mert "a gyanúsított kötődik gazdasági vagy közéleti befolyásos szereplőkhöz"?

Hangsúlyozta: elkötelezett a mellett, hogy felkutassák az olajszennyezés felelőseit, és a történtek ne maradhassanak következmények nélkül.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×