eur:
396.93
usd:
369.49
bux:
70022.97
2024. június 14. péntek Vazul
Nyitókép: Rheinmetall Press

Hivatalos: Magyarország harckocsifejlesztésben vesz részt

Magyarország harckocsifejlesztésben vesz részt – jelentette be a honvédelmi miniszter pénteken a közösségi oldalára feltöltött videóban, miután aláírta az erről szóló szerződést.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf elmondta, a szerződés keretében a Rheinmetallal, „nagy németországi fegyveripari konszern partnerünkkel közösen fogjuk fejleszteni azt a csúcstechnológiás, legmodernebb generációs harckocsit, amit Panther néven fogunk piacra vezetni közösen a németekkel, amikor a fejlesztés megtörténik”.

A miniszter szerint ez Magyarországnak nagyon komoly előnyökkel jár, hiszen olyan fejlesztési ágba kapcsolódik be, ami az igazán komoly, erős országok privilégiuma.

Közölte, hetven magyar mérnök fog dolgozni a projekten éveken keresztül, „a zalaegerszegi gyárunk fogja a keretet biztosítani ehhez az együttműködéshez”, és ezen keresztül nagyon komoly védelemipari fejlesztés valósul meg Magyarországon.

„A magyar emberek védelmét a legmodernebb eszközökkel biztosítjuk” – áll a videó mellett olvasható bejegyzésben Szalay-Bobrovniczky Kristóf Facebook-oldalán.

Címlapról ajánljuk

Vitézy Dávid: visszahívott Karácsony Gergely, és elnézést kért

Karácsony Gergely elnézést kért kiszivárgott mondataiért, miszerint lapáttal fogja agyonverni vetélytársát – közölte Vitézy Dávid Facebook-bejegyzésében.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.14. péntek, 18:00
Ch. Gáll András az Index főmunkatársa
Dénes Tamás az InfoRádió főmunkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×