eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
A Samsung SDI gödi elektromos jármű akkumulátor gyárának főépülete Gödön 2017. május 29-én, a gyár nyitóünnepségének napján.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Fellélegezhetnek a gödiek az akkumulátorgyár ügyében, hatalmas változás jön

A Pest Vármegyei Kormányhivatal kiadott egy környezetvédelmi határozatot, mely felfüggeszti a gödi Samsung-gyár éjszakai működését a határértéket túllépő zajszint miatt.

A zajossága miatt a gödi Samsung-gyár nem üzemelhet egész nap - olvasható az Index cikkében. Egy határozatot idéznek amelyben az áll, hogy "a Samsung SDI Zrt. gödi akkumulátorgyára tevékenységének környezetvédelmi felülvizsgálata megállapította, hogy a zajcsökkentési intézkedések ellenére továbbra is túl magas zajszintet ér el a hűtőtorony, illetve a régi kazánházak működése az éjszakai (este 10 órától reggel 6 óráig terjedő) időszakban".

A Környezetvédelmi Hatóság emiatt

az éjszakai időszakban felfüggeszti a gyár működését,

így este 10 és reggel hat között nem termelhetnek.

A lap emlékeztet arra is, hogy a Samsung SDI 2017 decemberében döntött úgy, hogy 1,2 milliárd eurót (453 milliárd forintot) ruház be a Göd térségében található akkumulátorgyára termelési kapacitásának bővítésébe. A gyár, amely 2022 januárjában érte el teljes termelési kapacitását, havonta több mint 6 millió darab akkumulátorcellát szállít, elsősorban az európai gazdasági térségbeli fogyasztóknak, és 1200 új közvetlen munkahelyet teremtett.

Az Európai Bizottság jóváhagyta, hogy a magyar állam támogatást adjon a cégnek. A kormány szeptemberben újabb földrészeket rendelt a gödi ipari-innovációs fejlesztési területhez.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×