eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Nyitókép: Karácsony Gergely/Facebook/Merész Márton

Beállt a Momentum Karácsony Gergely mögé - itt a megállapodás

A DK után újabb párt biztosította támogatásáról a jelenlegi főpolgármestert a jövő évi önkormányzati választások előtt.

Gelencsér Ferenc, a Momentum elnök-frakcióvezetője, Donath Anna, a Momentum EP-listavezetője és Karácsony Gergely főpolgármester sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a Momentum Mozgalom Karácsony Gergelyt támogatja a jövő évi főpolgármester-választáson.

Gelencsér arról beszélt, hogy sikeresen működött az együttműködés a párt és a főpolgármester között az elmúlt négy évben. "A Momentumon nem fog múlni, hogy mindenhol egy az egy ellen induljon az ellenzék a Fidesz ellen, ezért is támogatjuk Karácsony Gergelyt" - indokolt. Hozzátette: 2019-ben ez a szövetség győzte le az állampárt helytartóját, és 2024-ben is ez a szövetség fogja megtenni ugyanezt.

Kiemelte, hogy fontos és jó közös eredményeik vannak. Havasi Gábor momentumos fővárosi egészségügyi tanácsnok Karácsony Gergely közös érdemeként említette, hogy a daganatgyanús személyek hét napon belül CT- vagy MR-vizsgálatot kaphatnak.

Donáth Anna arról beszélt, hogy pártjuk és a főpolgármester között van egy közös alap, amibe beletartozik a progresszív szabadelvű politika és a zöldkérdés is."Ezért számunkra az ő jelölése a következő ötéves ciklusra mint főpolgármester, az nem háttéralku kérdése, hanem egy természetes, értékalapú együttműködés folytatása" - szögezte le.

Karácsony Gergely a Momentum támogatását megköszönve kijelentette: a támogatás kölcsönös és a Momentum fontos része a fővárosi koalíciónak.

"Velük a legtöbb stratégia kérdésben közelebb álltunk egymáshoz, mint némely másik párttal, amelyeknek ugyanúgy megvan a maguk igazsága, és ugyanúgy fontos értékeket képviselnek. A Momentum polgármesterei, Pikó András és Soproni Tamás helyben megmutatták azt, hogy a korrupciós semmittevés helyett a kerületet vezetni az egy szolgálat" - mondta, hozzátéve, hogy Kerpel-Fronius Gábor pedig remek főpolgármester-helyettesnek bizonyult.

Az már korábban kiderült, hogy a DK támogatja Karácsonyt, illetve hogy az MSZP jónak tartja az együttműködést a városvezetővel, de még nem értek véget a tárgyalásaik.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×