eur:
394.1
usd:
364.07
bux:
66169.03
2024. március 1. péntek Albin
Nyitókép: Karácsony Gergely/Facebook/Merész Márton

Beállt a Momentum Karácsony Gergely mögé - itt a megállapodás

A DK után újabb párt biztosította támogatásáról a jelenlegi főpolgármestert a jövő évi önkormányzati választások előtt.

Gelencsér Ferenc, a Momentum elnök-frakcióvezetője, Donath Anna, a Momentum EP-listavezetője és Karácsony Gergely főpolgármester sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a Momentum Mozgalom Karácsony Gergelyt támogatja a jövő évi főpolgármester-választáson.

Gelencsér arról beszélt, hogy sikeresen működött az együttműködés a párt és a főpolgármester között az elmúlt négy évben. "A Momentumon nem fog múlni, hogy mindenhol egy az egy ellen induljon az ellenzék a Fidesz ellen, ezért is támogatjuk Karácsony Gergelyt" - indokolt. Hozzátette: 2019-ben ez a szövetség győzte le az állampárt helytartóját, és 2024-ben is ez a szövetség fogja megtenni ugyanezt.

Kiemelte, hogy fontos és jó közös eredményeik vannak. Havasi Gábor momentumos fővárosi egészségügyi tanácsnok Karácsony Gergely közös érdemeként említette, hogy a daganatgyanús személyek hét napon belül CT- vagy MR-vizsgálatot kaphatnak.

Donáth Anna arról beszélt, hogy pártjuk és a főpolgármester között van egy közös alap, amibe beletartozik a progresszív szabadelvű politika és a zöldkérdés is."Ezért számunkra az ő jelölése a következő ötéves ciklusra mint főpolgármester, az nem háttéralku kérdése, hanem egy természetes, értékalapú együttműködés folytatása" - szögezte le.

Karácsony Gergely a Momentum támogatását megköszönve kijelentette: a támogatás kölcsönös és a Momentum fontos része a fővárosi koalíciónak.

"Velük a legtöbb stratégia kérdésben közelebb álltunk egymáshoz, mint némely másik párttal, amelyeknek ugyanúgy megvan a maguk igazsága, és ugyanúgy fontos értékeket képviselnek. A Momentum polgármesterei, Pikó András és Soproni Tamás helyben megmutatták azt, hogy a korrupciós semmittevés helyett a kerületet vezetni az egy szolgálat" - mondta, hozzátéve, hogy Kerpel-Fronius Gábor pedig remek főpolgármester-helyettesnek bizonyult.

Az már korábban kiderült, hogy a DK támogatja Karácsonyt, illetve hogy az MSZP jónak tartja az együttműködést a városvezetővel, de még nem értek véget a tárgyalásaik.

Címlapról ajánljuk
Baán László: nagyon-nagyon meggyőző Demeter Szilárd érvelése
Aréna

Baán László: nagyon-nagyon meggyőző Demeter Szilárd érvelése

Az integrációnak lehetnek előnyei – így kommentálta a Széchényi Ferenc Közgyűjteményi Központ létrejöttét az InfoRádió Aréna című műsorában Baán László. A Szépművészeti Múzeum főigazgatója azt mondta, az új kulturális holdingon belül az egyes intézmények megtartják az önállóságukat, de a központ – ami minisztériumi hatásköröket vesz át – számos téren összhangot teremt majd köztük.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.01. péntek, 18:00
Kandrács Csaba
a Magyar Nemzeti Bank alelnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×