eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Magyar-olasz éleslövészetet tartottak Hajdúhadházon. Forrás: honvedelem.hu
Nyitókép: Forrás: honvedelem.hu

Előkerültek az éles lőszerek az Adaptive Hussars gyakorlaton - videó

Éleslövészetet tartottak az MH Klapka György 1. Páncélosdandár katonái, valamint ejtőernyős olasz katonák szerdán Hajdúhadházon az Adaptive Hussars 2023 többnemzeti országos hadgyakorlaton.

A honvedelem.hu portálnak nyilatkozva Schuh Dávid százados, a NATO Előretolt Szárazföldi Többnemzeti Harccsoport harcvezetője elmondta: az éleslövészeten magyar BTR és olasz IVECO típusú harcjárművekkel gyakorolták a védelmi és előkészítési fázisokat. A gyakorlaton a katonák a Carl Gustaf páncéltörőt is használták.

"Olasz részről a nyíregyházi repülőtéren ejtőernyős ugrást végrehajtó állomány csatlakozott az éleslövészethez. Ők is nagyon jó lehetőségnek tartják, hogy a NATO kötelékében együttműködünk, és felkészülünk az esetleges közös feladat-végrehajtásra" - fogalmazott a százados.

Schuh Dávid azt is hozzátette, hogy az olasz és a magyar kiképzési rendszer sok elemében megegyezik, amely megalapozza a sikeres együttműködést.

Címlapról ajánljuk
A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

Az Európai Unióban a foglalkoztatottak 22,5 százaléka, míg Magyarországon 10,6 százalék dolgozott otthonról 2022-ben – derült ki az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány elemzéséből. A tanulmány szerzője, Erdélyi Dóra az InfoRádióban elmondta: minél fejlettebb egy ország, annál inkább jellemzőbb a home office gyakorlata.

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 18:11
×
×
×
×