eur:
390.66
usd:
364.28
bux:
68201.93
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
A londoni Zaha Hadid-iroda tervei alapján épül Zugló új központja, a ZVK Bevásárló Utca és Irodaház. MTVA/Bizományosi: Branstetter Sándor  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Branstetter Sándor

Menesztették Zugló főépítészét

Úgy tudni, a Dienes János főépítész menesztése mögött álló döntéssel kapcsolatban Horváth Csaba polgármester még a kerület képviselő-testület ellenzéki képviselőinek sem mondott semmit.

Az elmúlt években Dienes János volt az egyik kulcsfigurája azoknak az egyeztetéseknek, amelyeket az önkormányzat a Bayer Construct Zrt.-vel folytatott – írja a 24.hu. A Bosnyák téri megaépítkezésbe az állam 240 milliárd forinttal be is száll.

Mint írja a portál, Dienes Jánost munkáltatója, a jegyző októberben először eltiltotta a munkavégzéstől, majd néhány nap múlva a hivatalos magyarázatot mellőzve felmentette pozíciójából. A főépítész december 10-ig két hónapos felmentési idejét tölti, ezzel párhuzamosan októberben pályázat nélkül ki is nevezték az utódját az eddig az osztályon dolgozó Bínó Beáta személyében.

A portál összeállítása szerint

a testületi üléseken a képviselők többször is próbáltak valamilyen magyarázatot kipréselni a vezetésből.

Victora Zsolt, a Kétfarkú Kutya Párt képviselője rávilágított, hogy éppen akkor bocsátották el Dienest, amikor sürgőssé vált a többször megtorpedózott településrendezési szerződés aláírása. A november 9-i rendkívüli ülésen Várnai László, a CivilZugló Egyesület képviselőjének kérdésére Tiba Zsolt jegyző azt állította, hogy a történteknek nincs köze a Bayer-beruházáshoz, egészen másról van szó, de hogy miről, azt sem ő, sem Horváth Csaba nem árulta el.

Hadházy Ákos, a körzet országgyűlési képviselője is foglalkozott az esettel. A Facebookon azt állította, hogy a döntés a kormányközeli Bayer miatt született, azért, mert Dienes szakmai alapon többször is megakadályozta, hogy olyan megállapodás szülessen, ami hátrányos a kerület számára. Hadházy Ákos azt írta, hogy az eltitkolt hivatalos indoklás „a munkakör megváltozása” volt.

A portál megkeresésére Horváth Csaba polgármester közölte,

Hadházy Ákos valótlanságot állított, mivel egy olyan jogi ügy áll a menesztés hátterében, amelyben a jegyző feljelentést tett a főépítész ellen.

Az önkormányzat a sajtóosztályon keresztül egy rövid közleményt is elküldött a portálnak, de ebben feljelentésről nem tettek említést. Azt írták: Dienes János felmentéséről a jegyző (aki a munkáltatói jogkör gyakorlója) saját hatáskörében, a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 48. § (7) b) és 63. § (2) d) pontja kötelező rendelkezése alapján döntött.

Mint írják, a hivatkozott törvényi passzusok szerint a felmentéssel egy időben Dienes Jánost „vezetői munkakörből nem vezetői munkakörbe” helyezték volna át. A 24.hu telefonon elérte Dienes Jánost, aki azt mondta, december 10-ig nem nyilatkozhat, legfeljebb ha a munkáltató, vagyis a jegyző engedélyezi.

Úgy tudják, hogy az elbocsátás miatt a főépítész több tíz milliós munkaügyi pert indított az önkormányzat ellen.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
Új támogatója lett a francia EU-s pénzügyi puccstervnek

Új támogatója lett a francia EU-s pénzügyi puccstervnek

Az európai befektetéskezelési ágazat támogatja a francia javaslatot, amely az EU-tagállamok egy kis országcsoportokra érvényes tőkepiaci uniójának létrehozására irányul. Sandro Pierri, az Európai Alap- és Vagyonkezelési Szövetség (EFAMA) elnöke arra figyelmeztetett, hogy a reformmal kapcsolatos további késedelmek és EU-n belüli felesleges viták azt eredményezhetik, hogy még több vállalat és befektetés vándorol át az Egyesült Államokba.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×