eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Robert Holzmann, az Osztrák Nemzeti Bank elnöke beszél a Magyar Nemzeti Bank (MNB) által rendezett Lámfalussy Lectures Konferencián Budapesten 2020. január 20-án.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Zöldügyben is a legszélesebb körű nyilvánosság felé fordul a jegybank

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) ezentúl negyedévente közzéteszi honlapjának statisztikai aloldalán a fenntartható pénz- és tőkepiac több mutatószámának alakulására vonatkozó információkat, az elmúlt három év során kiépült zöld adatvagyonára alapozva - közölte a jegybank szombaton.

Azt írták, a jegybank célja a lépéssel a piaci szereplők, a tudományos réteg, valamint a szélesebb körű nyilvánosság tájékoztatása. Egyebek közt a jegybanki zöld tőkekövetelmény-programok alakulásáról, illetve a zöld értékpapírok volumenéről is képet kaphatnak az olvasók. A fenntartható adatvagyon bővülésével fokozatosan újabb adatok is elérhetővé válnak majd a továbbiakban - írták.

A statisztikában emellett olvashatók adatok a pénzügyi szolgáltatási ágazatban a fenntarthatósággal kapcsolatos világoszöld és sötétzöld befektetési eszközökről is. A világoszöld eszközök célul tűzik ki a környezeti és/vagy társadalmi jellemzők előmozdítását, s figyelembe veszik egy adott vállalkozás helyes vállalatirányítási gyakorlatát is. A fenntartható befektetések legmagasabb szintjét jelentő sötétzöld eszközök célja egyértelműen a környezetre, társadalomra gyakorolt pozitív hatás kifejtése.

A statisztikát kiegészítik a 2023 tavaszán elindított MNB Zöld Pénzügyi Termékkereső platformon található kvalitatív információk. Az érdeklődők a számok mögé látva megismerhetik, illetve összehasonlíthatják többek között e befektetések fenntarthatósági jellemzőit, eszközallokációját, illetve fenntarthatósági mutatóik eredményét - írta a jegybank.

Címlapról ajánljuk
Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül
tudósítónktól

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz katona. Most rács mögé kerül. Oroszországban őrizetben várja az ellene induló korrupciós nyomozást Tyimur Ivanov védelmi államtitkár, akit az egyik leggazdagabb egyenruhásként írtak le. Igatlanportfólió, autókollekció, svájci síelések és a celebekkel való bulizás – a hivatalnok playboyhoz méltó életet élt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 09:47
×
×
×
×