eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Nyitókép: Pixabay.com

Módosít a Nébih: könnyítést kapnak a pockokkal küzdő gazdák

Az ország több térségét érintő súlyos károsítóhelyzetre tekintettel módosította a két alkalmazható rágcsálóirtó felhasználási engedélyét a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal.

A Pocok Tox MAX és a Rodent Stop rágcsálóirtó szerek szükséghelyzeti engedélyeit október 30-ai hatállyal módosította a hatóság - írja közleményében a Nébih. A készítmények alapengedélyei szántóföldi és kertészeti kultúrákban, gyep területeken, továbbá ruderáliákon 6-10g/járat dózisban, eddig maximum 10kg/ha mennyiségben tették lehetővé a járatkezelést.

A módosított engedély a súlyosan fertőzött területeken 6g/járat dózisban és maximum 12kg/ha mennyiségben teszi lehetővé mindkét szer használatát.

A nagyobb dózis azokon a területeken alkalmazható, ahol a mezei pocok fertőzöttség mértéke eléri vagy meghaladja a 20 lakott járat/100 m²-t. A szükséghelyzeti engedélyek egyéb rendelkezései nem változtak. A szerek országszerte, de továbbra is csak járatkezeléssel kijuttatva alkalmazhatóak. A kezelés kizárólag növényorvos felügyeletével történhet.

A táblán előzetesen fel kell mérni a lakott járatok számát, majd ezt, illetve a terület és a tervezett kezelés információit rögzíteni a megfelelő adatlapon. A növényorvos által kitöltött adatlapot a területileg illetékes vármegyei kormányhivatal hagyja jóvá, mely egyúttal előfeltétele a készítmények vásárlásának. A kezelések kizárólag az illetékes élelmiszerlánc-felügyeleti szerv által jóváhagyott területeken hajthatók végre.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×