eur:
378.63
usd:
348.02
bux:
58010.99
2023. december 3. vasárnap Ferenc, Olívia
A benzin és dízel üzemanyagokon kívül, autógázt, más néven LPG (Liquefied Petroleum Gas) és háztartási propán-bután gázt (PB) forgalmazó Prima Plus vállalkozás üzemanyagtöltő állomása Kőbányán, a Maglódi úton. MTVA/Bizományosi: Róka László  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Róka László

317 forintért egy liter üzemanyag legálisan – ilyen is van

Nagyjából 22 ezer kilométer alatt megtérülhet, ha valaki átalakítja benzines autóját LPG-üzeműre. Az autógáz manapság nagyjából feleannyiba kerül, mint a benzin, és a jövedéki adó emelése sem fogja érinteni.

Sokan keresik fel az átalakítással foglalkozú műhelyeket, hogy LPG-üzeművé alakíttassák benzines autóikat – tudta meg a Pénzcentrum egy autógázosítással foglalkozó cég tulajdonosától. A roham megindulása nagyjából egybeesett a benzinárstop kivezetésével. Az LPG literje jelentősen olcsóbb, mint a benzin vagy a dízel. A 95-ös benzin országos átlagára 603,3 forint, a gázolajé pedig 651,3 forint, míg egy liternyi LPG átlagosan 317 forintba kerül. Cserébe autógázból többet is fogyaszt az autónk, a hozzáértők szerint nagyjából 10 százalékkal.

Négyhengeres, benzinmotoros autók esetén az átalakítás 250 ezer és 350 ezer forint közötti összegbe kerül, minél több a henger a motorban, annál drágább lesz átalakítani, a 6-8 hengeres autók esetében már inkább 450-500 ezer forint körüli összeggel kell számolni. Egy 100 kilométeren 8 litert fogyasztó benzines autó esetében nagyjából 22 ezer kilométer alatt vissza is hozza az árát egy átalakítás.

Jelenleg Magyarországon ugyanis csak a Dacia forgalmaz gyárilag ilyen üzemanyagrendszerrel felszerelt autókat, de ha valaki a használtpiacon keresgélne, annak igen szűkösek a lehetőségei.

Címlapról ajánljuk
Nyilatkozatok - Nem lenne meglepetés a továbbjutásunk
Labdarúgás, Eb-2024 - sorsolás után

Nyilatkozatok - "Nem lenne meglepetés a továbbjutásunk"

A magyar labdarúgó-válogatott Eb-kijutásban kulcsszerepet vállaló kapusa amondó, nem gyilkos a szombati, hamburgi sorsoláson kialakult német, magyar, skót, svájci csoport a 2024-es labdarúgó-Eb-re. Nagy Ádám szerint "abszolút van keresnivalónk", de nem szabad elkiabálni semmit. Marco Rossi szerint Svájc, Skócia és Magyarország hármasa közül bármelyik bármelyiket megverheti a továbbjutó helyekért zajló küzdelemben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.12.04. hétfő, 18:00
Nagy Márton
gazdaságfejlesztési miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×