eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi
A palesztinokat támogató tüntetés résztvevői jelszavakat skandálnak az Indonézia déli részén lévő Mindanao-szigeti Cotabato városban 2023. október 16-án. A Gázai övezetet uraló Hamász palesztin iszlamista szervezet fegyveresei október 7-én többfrontos támadást indítottak Izrael ellen, több mint 1300 embert meggyilkoltak, további mintegy háromezret megsebesítettek, és legkevesebb 150 embert túszként tartanak fogva. A Hamász elleni izraeli válaszcsapások halálos áldozatainak száma már meghaladta a 2670-et, a sebesülteké pedig a 9600-at.
Nyitókép: MTI/AP

A magyar rendőrség is bejelentést tett a Hamásszal kapcsolatban

Budapest rendőrfőkapitánya fokozott ellenőrzést rendelt el a főváros teljes területére. Korábban azt közölték, hogy betiltottak egy Hamászhoz köthető demonstrációt.

Budapest rendőrfőkapitánya október 20-án 12 órától 2023. október 21-én 8 óráig fokozott ellenőrzést rendelt el Budapest teljes területére. A rendőrségi honlapon azt írják, hogy a fokozott ellenőrzés célja a jogsértő cselekmények megelőzése, felderítése, megszakítása, valamint a közrend és közbiztonság fenntartása.

A közlemény nem köti össze a két esetet, de ismét ez állhat a háttérben: a Hamász felhívásához köthető újabb gyűlést tiltott meg a Budapesti Rendőr-főkapitányság szerdán. Erről azt közölték hogy "egy magánszemély jelentette be, hogy az Izrael és a Hamász terrorszervezet között folyó fegyveres harc kapcsán 2023. október 20-án Budapest II. kerületében gyűlést kíván tartani."

A rendőrség a gyülekezési jogról szóló 2018. évi LV. törvény 13. § 1. bekezdése alapján megtiltotta a gyűlés megtartását, mert az a közbékét és a jelenlévők biztonságát is veszélyeztetné.

(A nyitóképen: palesztinokat támogató tüntetés résztvevői jelszavakat skandálnak az Indonézia déli részén lévő Mindanao-szigeti Cotabato városban.)

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×