eur:
389.57
usd:
363.42
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Az FKF kukásautói újból munkába álltak.
Nyitókép: FKF

A Budapesti Közművek vezetője is busás prémiumban részesülhetett

A múlt év végén a főváros csak akkor adott pluszpénzt a kukásoknak, vagyis a Mártha Imre vezette cég munkavállalóinak, amikor a szemétszállítás többnapos szünetelése miatt már hegyekben állt a hulladék Budapesten.

Szinte napra pontosan egy éve vette kezdetét Budapesten a kukakáosz. A Budapesti Közművek kötelékébe tartozó szemétszállítók 2022 októberének első napjaiban jutottak el oda, hogy rossz bérviszonyaikat nem tűrték tovább, és a kukásautók hibáira hivatkozva napokon át nem ürítették a szemeteseket. A kezdetben „pénztelenségre” hivatkozó Karácsony Gergely vezette főváros végül bruttó 200 ezer forintos rezsitámogatást és 120 ezer forintos karácsonyi ajándékot kínáltak fel a kukásoknak.

A Magyar Nemzet azt írja, hogy a birtokába került friss dokumentumok alapján bár nem kukás, a budapesti közműcég vezetője, Mártha Imre is kapott „karácsonyi ajándékot”. A lap információi szerint a főpolgármester idén július közepén úgy döntött, hogy a tavalyi munkavégzése alapján a közművezért prémium illeti meg:

éves alapbére 40 százalékát kitevő összeghez, szám szerint 7,842 millió forinthoz juthat.

Minap szintén a Magyar Nemzet számolt be arról, hogy három BKK-s, illetve hat BKV-s vezető számára engedélyezte prémiumok kifizetését júliusban Karácsony Gergely, kilencen együtt 65 millió forintot kapnak. A főpolgármester a Facebook-oldalán reagált a cikkben foglaltakra, közölve, hogy a vezetők nem jutalmat, hanem prémiumot kapnak, ami azért jár, mert teljesítették az ehhez szükséges konkrét vállalásokat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×