eur:
380.81
usd:
353.8
bux:
58669.83
2023. december 9. szombat Natália
Nyitókép: police.hu

Lecsaptak Budán a rendőrök – ömlött a bírság

A rendőrök 100 gyorshajtót és 31 ittas vezetőt szűrtek ki az összes budai kerületet érintő éjszakai ellenőrzésen.

Közlekedésrendészeti ellenőrzést tartottak Budán múlt szombaton 20 órától vasárnap reggel nyolcig. A rendőrök kereken száz gyorshajtót mértek be, és 31 ittas vezetőt szűrtek ki a közúti forgalomból, de lejárt műszaki engedély, záróvonal átlépése és egyéb szabálysértések miatt is intézkedtek – írja a police.hu.

Biztonsági öv használatának elmulasztása miatt három, illetve tilos jelzésen való áthaladás miatt öt esetben szabtak ki közigazgatási bírságot, három sofőrrel szemben szabálysértési feljelentést tettek. Egy főt engedély nélküli vezetés miatt, egy további gépjárművezetőt egyedi azonosítójel meghamisítása bűntett elkövetésének gyanúja miatt előállítottak.

A razzia során megállított egyik gépjárműben öt személlyel szemben intézkedtek a rendőrök: a sofőr ellen ittas és bódult járművezetés, míg utasaival szemben kábítószer fogyasztásának gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

Az éjszaka folyamán 148 taxit is górcső alá vettek – esetükben három helyszíni bírságot szabtak ki: volt, aki a világításra, volt, aki a kötelező felelősség-biztosításra vonatkozó előírásokat nem tartotta be. Egy vezetéstől eltiltott taxisofőrt elfogtak, és feljelentést tettek forgalomból kivont gépjármű használata miatt. Kilenc személyszállítónak egyéb szabályszegések miatt is felelniük kell.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.12.11. hétfő, 18:00
Bendarzsevszkij Anton
az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány szakmai igazgatója, a posztszovjet térség szakértője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×