eur:
380.35
usd:
351.35
bux:
58509.85
2023. december 4. hétfő Barbara, Borbála
Nyitókép: balatonihal.hu

Ilyen is ritkán van a Balatonban

Ezúttal a halakat nem kifogják, hanem telepítik: több ezer ponty érkezik a tóba.

Elkezdődött az őszi lehalászati szezon a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. Irmapusztai tógazdaságában hétfő hajnalban. A munka eredményeképp a nap végére két helyszínen összesen 11 466 kilogramm háromnyaras pontyot telepítettek a Balatonba. Ma újabb három helyszínen lesz telepítés – közölte a halgazdálkodási társaság a honlapján.

Hétfőn a balatonlellei mólón egy fuvarral 2 225, Siófokon pedig három fuvarral 9 241 kiogramm háromnyaras pontyot telepítettek a Balatonba. A pontytelepítések a társaság tervei szerint egész héten tartanak majd.

Ma Balatonlellén, Zamárdiban, Balatonkenesén és Balatonfűzfőn terveznek háromnyaras pontytelepítést.

Címlapról ajánljuk
Ha Venezuela támad: képtelenek vagyunk katonailag megvédeni magunkat
Újabb háború

Ha Venezuela támad: "képtelenek vagyunk katonailag megvédeni magunkat"

A venezuelai népszavazás résztvevőinek 95 százaléka támogatta, hogy annektálják a szomszédos Guyana területének Magyarországnál is nagyobb részét. Maduro elnök szerint az egykori brit gyarmat – a bírósági döntések ellenére – jogtalanul jutott hozzá ehhez a földhöz. Szvetnik Endre kérdezte Orin Gordon guyanai újságírót, hogyan fogadják azt, ha a szomszéd megtámadja őket.

Nagy Márton: egyszerre lehet egyensúly és növekedés, ez most a cél

Rengeteg kérdést kell tisztázni, de az év végéig le szeretnénk zárni az adásvétel aláírását. A következő hetekben felszáll a füst – mondta az Budapest Airport küszöbön álló megvásárlásáról Nagy Márton az InfoRádió Aréna című műsorában. A gazdaságfejlesztési miniszter beszélt az inflációs várakozásokról, a fogyasztás fellendüléséről, a növekedési kilátásokról és az uniós pénzek nélküli működésről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.12.05. kedd, 18:00
Kunhalmi Ágnes
a Magyar Szocialista Párt társelnöke
Történelmi csúcson a magyar tőzsde, ütik a techóriásokat

Történelmi csúcson a magyar tőzsde, ütik a techóriásokat

Kisebb emelkedés is elég volt ahhoz, hogy új történelmi csúcsra érjen a magyar tőzsde - utoljára idén szeptemberben volt csúcsdöntés a BUX-nál. A nap folyamán egyre feljebb került a magyar tőzsde, amit többek között a Magyar Telekommal kapcsolatos kedvező fejleményeknek is lehet köszönni. Eközben az európai piacokon inkább az oldalazás a jellemző, ám a 2024-es amerikai kamatcsökkentéseket árazva új történelmi csúcson van az arany árfolyama, miközben a kriptovaluták is raliznak ma. Az amerikai tőzsdéken rossz hangulatban zajlik a kereskedés.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×