eur:
388.84
usd:
360.25
bux:
68048.6
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Nyitókép: Pixabay

Visszatér a meleg, beköszönt az "idős hölgyek nyara"

Kellemes napsütéses idő várható, amit csak a hajnali ködfoltok zavarhatnak meg néhol.

Időjárási helyzet Európában:

A szárazföld fölött fokozatosan erősödő, terjeszkedő magasnyomás egyre nagyobb területen válik meghatározóvá a kontinensen, a leszálló légmozgásoknak köszönhetően sok a napsütés, de helyenként a hajnali, reggeli órákban köd, rétegfelhőzet is előfordul.

Skandinávia és a Brit-szigetek fölött gyors mozgású légköri frontok teszik mozgalmassá, szelessé, csapadékossá az időjárást. Szintén többfelé csapadékos idő a Balkán-félszigeten és Olaszországban egy magassági hidegörvény hatására, a térségben kialakuló záporokból, zivatarokból helyenként 40, 70 mm-t meghaladó csapadék hullott az elmúlt 24 órában.

A Kárpát-medencében is több helyen okozott vasárnap jelentős csapadékot ez a légörvény, amelynek távozását követően egyre inkább a fentebb említett magasnyomás veszi át a szerepet időjárásunk alakításában: kedden már mindenütt napos, többfelé nyáriasan meleg időre számíthatunk.

Várható időjárás kedd éjfélig:

Éjszaka a derült időben foltokban párásság, köd is képződik - nagyobb eséllyel az Észak-Dunántúlon, illetve a déli vidékeken -, ezek gyors feloszlását követően kedden napos, csapadékmentes időre számíthatunk.

A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 23 és 29 fok között alakul.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×