eur:
389.37
usd:
363.73
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Sofia,Bulgaria-July 29,2018: Adding of Revolut Visa card into Apple Pay digital wallet.Apple Pay is an easy and secure nfc payment method.
Nyitókép: martin-dm/Getty Images

Meglepő lehet ez a jószívűség a magyaroktól

A magyarok több mint háromnegyede rendszeresen adományoz, csaknem egyharmaduk fél évente, 17 százalékuk havonta egyszer jótékonykodik - mondta a Visa Magyarországért felelős területi vezetője.

A magyarok adakozási szokásait vizsgáló online felmérést a Visa megbízásából az Ipsos végezte idén augusztusban, 1000 ember megkérdezésével.

Sármay Bence ismertette:

az adakozók több mint fele 5000 forint alatti, csaknem egyharmaduk 5-10 ezer forint közötti összeget adományoz.

Az érintettek többsége átutalással vagy készpénzben adakozik, azonban tíz megkérdezettből hét jelezte, hogy adományozásnál szívesen fizetne kártyával, ha lenne rá lehetőség.

Visa a bankkártyás adományozás ösztönzése érdekében kampányt indított - mondta el Sármay Bence. Országszerte 11 beltéri és 3 kültéri adománygyűjtő totemet helyeztek ki. Ezeken a pontokon bankkártya vagy okos eszközök segítségével lehet adakozni a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége (SINOSZ) részére egészen október 24-ig - tájékoztatott.

Címlapról ajánljuk

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Rángatják a tőzsdéket

Rángatják a tőzsdéket

Vegyes mozgásokat látunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×