eur:
388.51
usd:
358.99
bux:
66496.8
2024. február 23. péntek Alfréd
Nyitókép: Pixabay

Ha így keresik a rendőrségtől, nagyon vigyázzon!

A rendőrség nevével visszaélve küldenek adathalász SMS-t csalók - figyelmeztetett az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata.

Az ORFK a police.hu oldalon azt közölte, hogy adathalász csalók befizetés kezdeményezésével próbálnak meg jogtalanul megszerezni személyes és bankkártyaadatokat: megtévesztő SMS-ben be nem fizetett közigazgatási bírságra, többnyire tilosban parkolásra hivatkozva keresik meg az érintetteket, elküldve részükre egy adathalász linket is.

A mellékelt fotó szerint szerencsére az üzenet rossz magyarságú, ezért gyanús lehet, de ennek javítása később bármikor megtörténhet, akkor pedig még veszélyesebb lehet az üzenet.

forrás: police.hu
forrás: police.hu

A gyanús honlapot - www.ugyintezespolice-hu.com - a Rendőrség Ügyintézési Portál befizetésfunkciójának imitálásával működtetik.

Felhívták a figyelmet arra, hogy a rendőrség e-ügyintézési portálját kizárólag a https://ugyintezes.police.hu/ honlapcím beírásával lehet elérni.

A rendőrség azt tanácsolja, hogy a kamu üzenetben lévő linkre senki ne kattitnson, hanem törölje az sms-t. Ha mégis kattintott, akkor pedig ne adja meg sem személyes adtait, sem bankkártyájának adatait.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.02.23. péntek, 18:00
Resperger István
ezredes, a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Érdemes már lakást venni vagy várjunk még vele?

Érdemes már lakást venni vagy várjunk még vele?

Nagy változásokat hozott a tavalyi év a hazai lakáspiacon. A kereslet visszaesett és a korábbi évek dinamikus árnövekedése is megállt. Ezzel együtt lezárult a CSOK előző verziója, 2024 januárjától pedig elindult a kedvezményes hitelen alapuló CSOK Plusz program. A Signature előfizetőinknek szóló online klubunkon arra is keressük a választ, hogy milyen változásokat hozhat az idei év a lakáspiacon és a hiteleknél, mire érdemes figyelniük azoknak, akik vásárlásban vagy épp eladásban gondolkodnak.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. február 23. 10:13
×
×
×
×