eur:
380.81
usd:
353.8
bux:
58669.83
2023. december 9. szombat Natália
Traffic cones
Nyitókép: Getty Images/JazzIRT

Teljes útzár lesz október közepéig az egyik legforgalmasabb autóúton

Az érintett szakaszokon 60, illetve 40 kilométer/órás sebességkorlátozásra és csúcsidőben megnövekedett menetidőre kell számítani.

Burkolatjavítás miatt félpályás és teljes útlezárásra kell számítaniuk az autósoknak az M0-s autóút és az M5-ös autópálya csomópontjában október közepéig – közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

A burkolatjavítási munkálatokat már múlt kedden elkezdték a csomópont külső sávjában, azonban hétfő estétől kedd hajnalig teljesen lezárják az érintett útszakaszt.

Ezalatt a közlekedőket az M51-es autóút felé terelik majd.

A lezárás a csomópont azon ágát érinti, melyen a közlekedők az M5-ös autópályáról Szeged felől az M1-es autópálya felé hajtanak fel az M0-s autóútra.

A közleményben azt is tudatták, hogy pénteken este 20 órától szombaton reggel 10 óráig ismét teljes lezárás lesz a szakaszon.

A térségben 60, illetve 40 kilométer/órás sebességkorlátozásra és csúcsidőben megnövekedett menetidőre kell számítaniuk a közlekedőknek.

Címlapról ajánljuk

Hamarosan lépni kell a Balaton ügyében

A folyamatos esők hatására már 109 centis a Balaton. A szabályozás szerint télen 110 centi lehet a maximum. Annak jártunk utána, lesz-e karácsonyi vízleeresztés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.12.11. hétfő, 18:00
Bendarzsevszkij Anton
az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány szakmai igazgatója, a posztszovjet térség szakértője
Nem teszik zsebre az autósok azt, ami januárban vár rájuk - Mégis mi állhat a háttérben?

Nem teszik zsebre az autósok azt, ami januárban vár rájuk - Mégis mi állhat a háttérben?

Akkorát gyengült a forint az euróval szemben az elmúlt években, hogy a hazai üzemanyagokra meghatározott jövedéki adóterhek mértéke az EU-s minimumszint alá csökkent. A kötelezettségszegési eljárás elkerülése érdekében tehát szükség volt az adó növelésére, a kormány azonban jelentősen "túlbiztosítva" magát, egészen a 420 forintos euró-árfolyamig elegendő jövedéki adót határozott meg, ami január elsejétől élesedik. Ennek hatására vélhetően messze a legmagasabb benzin-és dízelárakkal találkozhatnak majd a magyar autósok a régióban - de mégis milyen logika állhat a kormány döntése mögött? Többek között erre keressük a választ elemzésünkben.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×