eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Rendőrségi kordon egy robbantás helyszínén Esztergom külterületén 2023. szeptember 20-án. Az M1 értesülése szerint egy rendőr meghalt, miközben intézkedtek egy családi háznál, ahol a fenyegető - az eddigi információk szerint - felrobbantott egy ismeretlen tárgyat. A robbantás során 6-7 ember sérült meg súlyosan. Az M1 tudósítója úgy értesült, hogy a robbantásban maga a robbantó is meghalt.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Esztergomi robbantás: friss információk a kórházból

Az egyik TEK-est még mindig az intenzív osztályon ápolják a szerdai robbantás után.

Szombaton hazaengedték a kórházból a szerdai, esztergomi támadás egyik sérültjét, így a Honvédkórházban már csak hárman lábadoznak, ők várhatóan még egy jó darabig ott lesznek – számolt be az RTL Híradó. A robbantásban legsúlyosabb sérüléseket szerző TEK-est továbbra is az esztergomi kórház intenzív osztályán ápolják.

Még napokkal később, szombaton is folytatódott a helyszínelés az Esztergom melletti Búbánatvölgyben, az RTL úgy tudja, a támadó holttestét kiszedték a romok alól és elszállították.

Szerdán este egy férfival négy és fél órán keresztül beszélt a túsztárgyaló, de így sem sikerült megállítani abban, hogy flexszel essen neki egy gázpalacknak és magára robbantsa a házat. A robbanásban a zavart férfi és egy TEK-es is életét vesztette, ez volt az első alkalom, hogy intézkedés közben halt meg egy terrorelhárító.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×