eur:
380.81
usd:
353.8
bux:
58669.83
2023. december 9. szombat Natália
Rendőrségi kordon egy robbantás helyszínén Esztergom külterületén 2023. szeptember 20-án. Az M1 értesülése szerint egy rendőr meghalt, miközben intézkedtek egy családi háznál, ahol a fenyegető - az eddigi információk szerint - felrobbantott egy ismeretlen tárgyat. A robbantás során 6-7 ember sérült meg súlyosan. Az M1 tudósítója úgy értesült, hogy a robbantásban maga a robbantó is meghalt.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Esztergomi robbantás: friss információk a kórházból

Az egyik TEK-est még mindig az intenzív osztályon ápolják a szerdai robbantás után.

Szombaton hazaengedték a kórházból a szerdai, esztergomi támadás egyik sérültjét, így a Honvédkórházban már csak hárman lábadoznak, ők várhatóan még egy jó darabig ott lesznek – számolt be az RTL Híradó. A robbantásban legsúlyosabb sérüléseket szerző TEK-est továbbra is az esztergomi kórház intenzív osztályán ápolják.

Még napokkal később, szombaton is folytatódott a helyszínelés az Esztergom melletti Búbánatvölgyben, az RTL úgy tudja, a támadó holttestét kiszedték a romok alól és elszállították.

Szerdán este egy férfival négy és fél órán keresztül beszélt a túsztárgyaló, de így sem sikerült megállítani abban, hogy flexszel essen neki egy gázpalacknak és magára robbantsa a házat. A robbanásban a zavart férfi és egy TEK-es is életét vesztette, ez volt az első alkalom, hogy intézkedés közben halt meg egy terrorelhárító.

Címlapról ajánljuk
Meghalt a világ talán legromantikusabb filmjének főszereplője

Meghalt a világ talán legromantikusabb filmjének főszereplője

1970-ben készült az a dráma, amely világhírűvé tette. A Love Story igazi kasszasiker volt annak idején. Az Amerikai Filmintézet a filmet beválasztotta minden idők 10 legromantikusabb alkotása közé. Tyan O'Neilt ekkor Oscar-díjra és Golden Globe-díjra jelölték.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.12.11. hétfő, 18:00
Bendarzsevszkij Anton
az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány szakmai igazgatója, a posztszovjet térség szakértője
Rég várt pályázat indul - Megoldást kínál a napelemek által okozott fő problémára

Rég várt pályázat indul - Megoldást kínál a napelemek által okozott fő problémára

A hazai naperőmű-kapacitás további növekedése és az áramellátás biztosítása szempontjából is lényeges az a jövő januárban uniós forrással induló kormányzati pályázat, amely energiapiaci szereplők számára nyújt támogatást villamosenergia-tárolók telepítéséhez és működtetéséhez. A pályázat úgy kínál jelentős részben megoldást a naperőművek termelésének kiszámíthatatlanságából eredő, a villamosenergia-rendszer egyensúlyát veszélyeztető problémára, hogy enyhíti a földgázfüggőséget, egyúttal elősegítheti a telepítő cégek bevételeinek optimalizálását is. A tartalmában és formájában is különleges pályázattal a lakosság, a kkv-k és a hálózatüzemeltető társaságok után a villamosenergia-ipari érintettségű vállalatok számára is megnyílik egy kifejezetten az energiatárolók terjedését támogató program, a magyarországi energiaátmenet új korszakba lépését is jelezve.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×