eur:
387.94
usd:
370.33
bux:
55954.23
2023. október 3. kedd Helga
Kovács Gergely, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) elnöke (k) a párt eredményváró rendezvényén a Teleki Blanka utcai irodájuk előtt az EP-választás napján, 2019. május 26-án. Tőle jobbra Döme Zsuzsanna, a párt EP-listavezetője.
Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Ötmilliós ajánlat, lemondott a fideszes polgármesterjelölt

A Válasz Online információi szerint a kormánypárti Lévai István Zoltán a XVIII. kerületi polgármester, Szaniszló Sándor győzelmi esélyeit akarta csökkenteni.

A Válasz Online hétfőn írta meg, hogy értesülései szerint a Fidesz XVIII. kerületi polgármesterjelöltje, Lévai István Zoltán 5 millió forintot ajánlott fel a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) helyi politikusának, Aleva Mártának azért, hogy induljon el az önkormányzati választáson,

csökkentve ezzel a jelenlegi polgármester, Szaniszló Sándor esélyeit az újraválasztásra.

A lap közölte: hangfelvételekkel is tudja bizonyítani a vesztegetés tényét, azonban addig nem teszi közzé azokat, amíg Lévai István Zoltán nem próbálja letagadni a találkozókat és az ott elhangzottakat. Mint írják, az MKKP politikusa kétszer ült le beszélgetni a kormánypárti polgármesterjelölttel. Az első találkozó augusztus 8-án volt egy XIII. kerületi kávézóban. Aleva Márta állítólag

azért találkozott másodszor is Lévai István Zoltánnal, hogy kiderüljön, miként akarták őt pénzzel rávenni a választáson való elindulásra.

A fideszes politikus az egyik találkozón azt mondta, a kutatások szerint 10 százalék körül áll a Magyar Kétfarkú Kutya Párt a XVIII. kerületben, de számításaik szerint végül sok MKKP-szimpatizáns inkább az egyesült ellenzékre szavaz majd, mivel a kutyapárt úgysem tud nyerni.

Nem sokkal a hír megjelenését követően Hartaházi Miklós, a Pestszentimrei Városrészi Önkormányzat alelnöke a választás rendje elleni bűncselekmény, vesztegetés és befolyással üzérkedés miatt feljelentést tett.

Súlyos következménye lett a leleplezésnek

A Fidesz kedden kiadott közleményében arról adott tájékoztatást, hogy lemondott tisztségéről Lévai István Zoltán, Budapest 15. számú Országgyűlési Egyéni Választókerületének elnöke. A politikus a párttagságát is megszüntette.

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt azonnal reagált a Facebookon a Fidesz közleményére: azt írták, „a jövő héten szeretnénk kávézni a 22 másik kerület fideszes polgármesterjelöltjével is.”

Az MKKP hétfőn ugyancsak a Facebookon így fogalmazott: „talán még jó is volt ez az egész arra, hogy a szavazók kicsit belelássanak abba, hogyan működik a politika a háttérben és hogy a Fideszben még a sajátjaikat sem finanszírozzák, a korrupció egyenesen elvárás feléjük. Ez történik, ha hasonló ügyekbe akartok minket belerángatni: lebuktok.”

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.10.03. kedd, 18:00
Resperger István
ezredes, a MATE Szent István Biztonságpolitikai Központ vezetője
Fontos győzelmet aratott a Tesla

Fontos győzelmet aratott a Tesla

Egy kaliforniai szövetségi bíró arról döntött, hogy a Teslát az autopilot funkció miatt csoportos keresetben perelők egyéni bírósági eljárásban folytassák perüket. Ez jelentős győzelem a Tesla számára, mivel így elkerülheti, hogy a járműtulajdonosok nagyobb csoportjainak csoportos kereseteivel szemben védekezznek - írja a Reuters. A perben azzal vádolják a Teslát, hogy hamisan állították, hogy fejlett vezetéstámogató rendszereik közel állnak a teljesen önvezető járművek megvalósításához.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2023. október 3. 08:07
×
×
×
×