eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi
18 éven felülieknek
Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot
Nyitókép: ügyészség

Nem figyelte a terelést jelző kocsit, tragédia lett a vége - fotók

Vádat emelt a Budakörnyéki Járási Ügyészség egy férfi ellen, aki az M5 autópályán gépkocsijával belerohant egy teherautóba és a baleset következtében egyik utasa életét vesztette.

A vádirat szerint az elkövető 2021 májusában, reggel az M5 autópályán Budapest felé tartott autójával, három utassal. A sztrádán, Újhartyán közelében pályakarbantartást végeztek, a munka biztosítására a leállósávban parkolt a karbantartók sárga színű, megkülönböztető jelzéssel ellátott, a forgalom terelésére használt teherautója.

A jármű platóján jól látható méretben és módon kihelyeztek egy táblát, amely az úton folyó munkára, a forgalom másik sávba terelésére és a sebesség 100 kilométer/óra csökkentésére figyelmeztetett.

A férfi nem vette észre az álló teherautót, noha az mintegy 500 méteres távolságból észlelhető volt. A gépkocsi mintegy 100 kilométer/órás sebességgel nekiütközött a karbantartó autó bal hátsó részének. Az ütközés következtében a vádlott által vezetett autó szétszakadt.

A balesetben a sofőr barátja, aki mellette ült, a helyszínen meghalt, a hátsó ülésen utazó két ember közül az egyik tartós kómába zuhant, míg a másik is súlyos sérüléseket szenvedett.

A Budakörnyéki Járási Ügyészség az ügyben a járművet vezető férfi ellen halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat - közölte a Pest Vármegyei Főügyészség.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Szombaton kiderült, hogy Donald Trump újbóli megválasztása esetén a NATO-tagállamokat arra kényszerítené, hogy védelmi kiadásaikat a GDP 3 százalékára emeljék, reagálva ezzel az Oroszország és Kína jelentette fenyegetésekre, miközben az Ukrajnának nyújtott támogatást nem számítaná bele ebbe a keretbe. Eközben a G7 országok vezetői tárgyalásokat folytatnak egy olyan javaslatról, amelynek értelmében Ukrajnának 50 milliárd dollár értékű segélyt nyújtanak, amit az Európában befagyasztott orosz vagyonból származó nyereségből finanszíroznának. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 5. 11:53
×
×
×
×