eur:
389.14
usd:
363.37
bux:
68140.61
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Helyszínelők a börgöndi repülőtérnél, Székesfehérvár közelében, ahol lezuhant egy Trojan típusú kisrepülőgép 2023. szeptember 10-én. A rendőrség közlése szerint az eddig ismeretlen ok miatt a börgöndi repülőnapon lezuhant sportrepülőgép egy parkoló személygépkocsi mellé esett, amely a becsapódó alkatrészektől kiégett. Az elsődleges adatok alapján a pilótán kívül egy ember tartózkodott a repülőgépen, ők a helyszínen életüket vesztették.  A személygépkocsi utasai közül hárman súlyos égési sérüléseket szenvedtek, őket a mentőszolgálat munkatársai kórházba vitték.
Nyitókép: MTI/Lakatos Péter

Magához tért a börgöndi repülőgép-baleset egyik sérültje

A hírt Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere tete közzé a Facebookon.

A Somogy vármegyei család tagjai közül az édesapa magához tért a kórházban, az édesanyát és kilenc éves kislányukat továbbra is altatásban tartják – írta közösségi oldalán Cser-Palkovics András.

Székesfehérvár polgármestere a közösségi oldalán azt is ismertette, hogy adománygyűjtés indult a börgöndi repülőgépszerencsétlenség sérültjei számára. A kistelepülés közössége, ahol a család lakik, gyűjtést szervez a sérülteknek. "Székesfehérvár természetesen hozzájárul ehhez: 500 ezer forint azonnali adomány folyósításáról döntöttem a család számára" – fogalmazott a városvezető.

Vasárnap bemutatórepülés közben lezuhant egy kisrepülőgép Börgöndön, a fedélzeten két ember vesztette életét. A repülőgép egy parkoló autó közelében csapódott a földbe, amely kigyulladt, és három ember (egy kislány, egy nő és egy férfi) súlyos égési sérüléseket szenvedett.

A kilencéves kislányt életéért a Budapesti Bethesda Gyermekkórház intenzív osztályán küzdenek. A másod- és harmadfokú égési sérüléseket szenvedett gyermek kezelőorvosa azt mondta, hogy a kislányt többször meg kellett műteni, lélegeztetik, és még mindig életveszélyben van.

Címlapról ajánljuk
Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: mást várnak a háziorvosok, és mást a kamara

Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: mást várnak a háziorvosok, és mást a kamara

A háziorvosok kollegiális vezetője, Békássy Szabolcs azt mondta az InfoRádióban, hogy a Belügyminisztérium által nemrég elrendelt ellenőrzések célja hosszú távon nem a bírságolás, hanem egy átfogó kép kialakítása az egészségügyi ellátórendszer humánerőforrás helyzetéről. A Magyar Orvosi Kamara főtitkára pedig arról beszélt, hogy főként financiális okai lehetnek a nem megfelelő hatékonyságú kórházi munkavégzésnek.

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Szintet léptek a csalók, már az MNB telefonszámait klónozzák

Szintet léptek a csalók, már az MNB telefonszámait klónozzák

Az MNB több telefonszámának másolásával is telefonálnak ismét csalók magánszemélyeknek, akár a jegybank, akár valamelyik hitelintézet nevében. A beszélgetés során az ügyfelek bizalmas banki adatait, pénzét szereznék meg, vagy kémprogramot töltetnének le velük. Az MNB és a bankok nem keresnek meg ügyfeleket ilyen ürügyekkel. A megkárosított állampolgároknak célszerű a rendőrséghez fordulni - közölte az MNB.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×