eur:
389.73
usd:
363.74
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Nyitókép: Facebok/BalaPort

Két év múlva készül el a gigantikus balatoni luxusberuházás - látványtervek

A Balaton luxus promenádja - így hirdeti magát az épülő szálloda.

A belsőépítészeti munkálatok zajlanak az épülő balatonfüredi BalaPort szállodakomplexumban, a létesítmény átadása 2025 elejére várható - közölte sajtótájékoztatóján a BalaPort megaprojekt alapító tulajdonosa.

Szepesi Richárd elmondta, hogy jelenleg a válaszfalakat húzzák fel, zajlik a tetőszigetelés, befejeződött a belsőépítészeti design tervezése.

Facebok/BalaPort
Facebok/BalaPort
Facebok/BalaPort
Facebok/BalaPort

A 22,5 milliárd forintos beruházás 2 hektáros területen fekszik a Tagore sétány szomszédságában. Huszonnégy apartman, 102 szállodai szoba, 4 étterem, 188 férőhelyes mélygarázs kap majd helyet a komplexumban, amelyhez egy 203 férőhelyes kikötő is tartozik.

A szállodát tematikáját a francia Riviéra hangulat és az olasz "dolce vita" életérzés adja. Összesen 120 alkalmazott fogja majd egész éven át üzemeltetni.

Szepesi Richárd elmondta azt is, hogy

a beruházás 6,9 milliárd forintos állami támogatásból, 3,5 milliárd forint hitelből, 12,1 milliárd forint önerőből valósul meg.

Az ötcsillagos szálloda a Le Meridien BalaPort Lake Balaton Resort a Marriott International első vidéki tagjaként kezdi meg majd működését.

Ez az ország legjelentősebb vidéki turisztikai beruházása.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×