eur:
389.35
usd:
362.16
bux:
68630.86
2024. május 8. szerda Mihály
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök az Edi Rama albán kormányfővel tárgyalásuk után közösen tartott sajtótájékoztatón Tiranában 2023. június 16-án.
Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Már hivatalos: Orbán Viktor távoli országba utazik októberben

A hírt miniszterelnök sajtófőnöke erősítette meg újságírói kérdésre válaszolva.

A privatbankar.hu érdeklődött arról, hogy valóban Pekingbe utazik-e Orbán Viktor a jövő hónapban. A portál megemlíti, hogy miniszterelnök látogatásáról a Kantoni Vásár megnyitása kapcsán tartott budapesti sajtóértekezleten esett szó.

A Canton Fair a legrégebbi, legnagyobb és legreprezentatívabb vásár a világ legnépesebb országában. 1957 óta rendezik meg, egy évben kétszer, idén az őszi kiállításon 1,5 millió (!) négyzetméteren vonul fel, három szakaszban, a világ legújabb technológiája és termékkínálata. A számok elképesztők: 55 szekció, 74 ezer stand, 35 ezer kiállító. Az október 15. és november 4. közötti esemény online is követhető majd.

A budapesti sajtótájékoztatón Nádasi Tamás, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Magyar-Kínai Tagozata elnöke arról beszélt, hogy

Magyarország szeretne Kína európai hídfőállása lenni.

Mint mondta, a kínai nagyvállalatok Magyarországot már fontos célországnak tekintik, de arra is törekedni kell, hogy minél több magyar vállalkozás is szerephez jusson a két ország kapcsolatrendszerében.

Nádasdi Tamás szerint ehhez segítséget nyújthat, hogy Orbán Viktor miniszterelnök Hszi Csin-ping meghívására a közeljövőben Kínába utazik. A látogatástól a szakemberek azt remélik, hogy látogatása tovább erősíti a kínai-magyar kapcsolatokat.

Havasi Bertalan, a miniszterelnöki sajtóiroda vezetője megerősítette, hogy Orbán Viktor miniszterelnököt a kínai elnök meghívta Pekingbe. Októberi látogatása idején a kormányfő részt vesz a Belt and Road Initiative (BRI) konferencián.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×