eur:
391.02
usd:
366.97
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
fotó: police.hu
Nyitókép: police.hu

Lezuhant egy repülőgép a fehérvári repülőnapon, két ember meghalt

Vasárnap a börgöndi repülőtéren bemutatórepülés közben zuhant le egy sportrepülőgép. Ketten meghaltak. A pilóta és utasa, apa és fia. Négyen megsérültek, közülük hárman megégtek.

A feol.hu ír arról, hogy bemutatórepülés közben zuhant le a fehérvári repülőnapon vasárnap délután egy sportrepülő, ami egy parkoló autóba csapódott és kigyulladt.

A katasztrófavédelem helyi szóvivője szerint tűzoltók rohantak a helyszínre ahová egy mentőhelikopter is megérkezett.

A repülőnap további programjait azonnal felfüggesztették a szervezők - írja közleményében az ÖKK.

Az rtl.hu azt írja, hogy két ember meghalt. Állíótlag apa és fia vesztette életét. A Délmagyar már megis nevezte őket. Rózsavölgyi Vilmos és fiáról, Árpádról van szó.

fotó: police.hu
fotó: police.hu

A Blikk azt írja, hogy hárman súlyosan megsérültek. A repülő ugyanis egy gépkocsi mellé zuhant, ahogy a rendőrök fogalmaznak: a becsapódó alkatrészektől kiégett egy autó. Egy kislányt, egy nőt és egy férfit (égési sérüléseik vannak) mentőhelikopterekkel szállítják budapesti kórházakba. Egy kisfiú könnyebben sérült, őt helyszíni ellátás után a székesfehérvári kórházba szállítják.

A Budapeskörnyéke.hu szerint a kisrepülő egy parkoló autó közelében földbe csapódott, ezután a gépkocsi is kigyulladt.

Vályi István újságíró is posztolt az esetről. Azt írja, hogy szombaton még forgattak és "körbejártuk a csodát"., Rózsavölgyi Vilmos és fia Árpád repülték, megtapsoltuk a dübörgést a levegőben, még mondták is, hogy bejáratós a motor, nem forszírozzák.

Rózsavölgyi Vilmos és fia állítólag azt mondták a bemutatón, hogy "a repülő motorja még bejáratós a motor, nem forszírozzák".

Székesfehérvár, 2023. szeptember 10.
2022. szeptember 11-én a börgöndi repülőnapon készült felvétel egy Trojan típusú repülőgépről. A gép egy évvel később 2023. szeptember 10-én, a börgöndi repülőnapon lezuhant. A balesetben ketten meghaltak.
MTI/Bodnár Boglárka
Székesfehérvár, 2023. szeptember 10. 2022. szeptember 11-én a börgöndi repülőnapon készült felvétel egy Trojan típusú repülőgépről. A gép egy évvel később 2023. szeptember 10-én, a börgöndi repülőnapon lezuhant. A balesetben ketten meghaltak. MTI/Bodnár Boglárka

A most lezuhant North American Aviation T–28 Trojan két éve érkezett Magyarországra, csak ez az egy ilyen típusú gép volt az országban. Szeged felett tette meg az első köröket magyar légtérben, magyar lajstromjellel. A gépet 1951-ben gyártották, korábban az amerikai légierőnél volt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Jön a hét legfontosabb eseménye: ma eldőlhet, merre indulnak a piacok

Jön a hét legfontosabb eseménye: ma eldőlhet, merre indulnak a piacok

A befektetők számára a mai lesz a hét legfontosabb napja, ugyanis ma tartja kamatdöntő ülését a Fed. A kamatok szinten tartása szinte biztosra vehető, kérdésből viszont van bőven. Hogyan reagál a jegybank az infláció visszapattanására? Hogyan értelmezi a zavaros reálgazdasági és munkaerőpiaci folyamatokat a jegybank? Mekkora az esélye a recessziónak? Kamatvágás vagy kamatemelés lesz a Fed következő lépése? Ezek a kérdések izgatják most a piacokat, és ha úgy érzik, hogy valamelyikre választ kapnak, a piaci mozgások garantáltak. Minden fél mondatnak jelentősége lesz a mai eseményen, amely után akár teljesen új narratíva is kialakulhat a világpiacokon.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×