eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Budapest roofs observed from zoo in cloudy day
Nyitókép: devteev/Getty Images

Hétfőn tartják a fővárosi állatkertben a sérült gyermekek napját

Hétfőn tartják a Fővárosi Állat- és Növénykertben a sérült gyermekek napját, amelyre az ország minden részéből több ezer résztvevőt várnak - jelentette be Nyitrai Zsolt, a miniszterelnök főtanácsadója csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.

Nyitrai Zsolt arról beszélt, hogy a fogyatékossággal élők problémái Magyarországon a társadalom mintegy tíz százalékát, több mint egymillió embert és családtagját érintenek.

A kormány jó partnerséget alakított ki a fogyatékossággal élőket segítő szervezetekkel, erkölcsileg és anyagilag is támogatja őket. 2010 óta több mint háromszorosára nőtt a fogyatékosügyi érdekképviseletek költségvetési támogatása, és a kormány minden döntése előtt kikéri a szervezetek véleményét, így érvényesítve a „semmit rólunk nélkülünk elvet” – hangoztatta a miniszterelnöki megbízott.

Gyene Piroska, az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetségének (ÉFOÉSZ) elnöke elmondta, idén már 31. alkalommal tartják meg a rendezvényt, amelynek célja az is, hogy felhívják a figyelmet a nehézségekkel élők helyzetére, akik „szintén a közösségben szeretnének élni”.

Címlapról ajánljuk

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Ez lehet az ügy, ami mindent boríthat Amerikában: Joe Biden kezében az ütőkártya?

Ez lehet az ügy, ami mindent boríthat Amerikában: Joe Biden kezében az ütőkártya?

Az abortuszhoz való jog évtizedek óta az egyik legtöbb érzelmet és vitát kiváltó téma az amerikai politikában. A konzervatív aktivisták és politikusok ’70-es évek óta zajló abortuszellenes erőfeszítései a Legfelsőbb Bíróság 2022-es döntésében csúcsosodtak ki, amikor a testület lényegében visszadobta az államoknak az abortusz szabályozását. Azóta viszont a terhességmegszakításhoz való jog biztosítása a demokraták egyik nyerő ügye lett: több győzelmet is köszönhetnek a republikánus vezetésű államok tervezett vagy már érvényben lévő szigorításainak. Joe Bidenék pedig abban bíznak, hogy ősszel az abortuszjog körüli vita ismét a Fehér Házba repítheti őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 18:11
×
×
×
×