eur:
388.98
usd:
363.6
bux:
68137.44
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
A Lófő-tisztás a Bükki Nemzeti Parkban, Bükkszentkereszt közelében 2020. május 23-án. 1999 óta minden évben május 24-én, az első európai nemzeti park (Svédország, 1909) létrehozásának évfordulóján ünneplik az európai nemzeti parkok napját. A kezdeményezés célja felhívni a figyelmet a nemzeti parkok és egyéb védett területek jelentőségére, illetve a környezettudatos gondolkodás fontosságára.
Nyitókép: MTI/Vajda János

Megint fagyott a Bükkben

Mínusz 2 és fél fokot mértek a Bükk-fennsíkon.

A Bükk-fennsíki töbrökben egy kicsit csípős volt a hajnal – írta az Extrém Időjárás és a MetNet a Meteopont adataira támaszkodva. Ezúttal -2,5 fokot mértek.

Legutóbb augusztus elején írtuk hasonló időjásári jelenségről. Augusztus 9-én a Vörösmeteor-töbörben fagyott. Három órán keresztül mínusz fél fokot mértek akkor. Ez 755 méter magasan történt. Érdekesség hogy a 135 méterrel magasabban lévő Bánkúton ekkor 6-8 fokot mértek.

Azelőtt június 4-én mértek mínuszokat a Bükk-fennsíkon. Akkor -7.1 fok volt 4 óra 17 perckor. A 2009-es méréseink óta ez volt a leghidegebb júniusi és természetesen nyári mért érték a Vörösmeteor-töbörben.

Címlapról ajánljuk
Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×