eur:
378.63
usd:
348.02
bux:
58010.99
2023. december 3. vasárnap Ferenc, Olívia
A MotoGP kategóriában versenyző dél-afrikai Brad Binder a motoros gyorsasági világbajnokság Cseh Nagydíján a brnói Masaryk pályán 2020. augusztus 9-én. Binder megnyerte a futamot.
Nyitókép: MTI/EPA/Martin Divisek

Új útburkolati jelet vezetnek be Magyarországon

A motorosok biztonságát szolgálják a Bajna-Héreg közötti szakaszon felfestett speciális kísérleti burkolati jelek.

A hazai motorosok egyik kedvenc szakasza a Bajna-Héreg között található kanyargós rész, ami az élvezeti érték mellett komoly balesetveszélyt is rejt magában. Ezen a helyzeten próbálnak most javítani teljesen új, különös útburkolati jelek felfestésével – írja a vezess.hu.

A sportmotor.hu szerint “a burkolati jelek legfontosabb szerepe, hogy általuk elkerülhető a kezdő motorosok egyik jellemző vezetéstechnikai hibája, nevezetesen, hogy túl szűk íven kezdik meg a kanyart, ezért ha a gép nem is, de a felsőtestük már átlóg a másik sávba”. A zöld csík célja, hogy a kerék a felezővonalhoz képest azon kívül legyen kanyarodás közben. A köröknek pedig szintén az a lényege, hogy a motor kereke ne azokon belül fusson, hanem kívül.

Pár éve Héreg és Tarján között már felfestettek egy szakaszt, amit 2023-ban követett még egy, ennek ügyét és építését a Kanyarfotó stábja karolta fel, és az összefogás eredményeként egy rizikós S kanyar is megkapta idén az új jelzéseket.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.12.04. hétfő, 18:00
Nagy Márton
gazdaságfejlesztési miniszter
Itt vannak azok az autók, amiket az igazán gazdagok vesznek Magyarországon

Itt vannak azok az autók, amiket az igazán gazdagok vesznek Magyarországon

Pénteken érkeztek a friss magyarországi autóértékesítési statisztikák, akkor megnéztük, hogy mi mozgatja a teljes piacot, mi áll amögött, hogy az EU-ban egyedül a magyar piacon adnak el kevesebb autót idén, mint tavaly. Abban a cikkben a Skoda Octavia, a Suzuki Vitara, a Dacia Duster vagy az MG ZS volt a nagy sztár, most azt néztük meg, hogy a prémium és luxusautó szegmensben, a Porschénél, a Ferrarinál vagy a Rolls-Royce-nál hogy alakulnak az eladások.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×