eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
A MotoGP kategóriában versenyző dél-afrikai Brad Binder a motoros gyorsasági világbajnokság Cseh Nagydíján a brnói Masaryk pályán 2020. augusztus 9-én. Binder megnyerte a futamot.
Nyitókép: MTI/EPA/Martin Divisek

Új útburkolati jelet vezetnek be Magyarországon

A motorosok biztonságát szolgálják a Bajna-Héreg közötti szakaszon felfestett speciális kísérleti burkolati jelek.

A hazai motorosok egyik kedvenc szakasza a Bajna-Héreg között található kanyargós rész, ami az élvezeti érték mellett komoly balesetveszélyt is rejt magában. Ezen a helyzeten próbálnak most javítani teljesen új, különös útburkolati jelek felfestésével – írja a vezess.hu.

A sportmotor.hu szerint “a burkolati jelek legfontosabb szerepe, hogy általuk elkerülhető a kezdő motorosok egyik jellemző vezetéstechnikai hibája, nevezetesen, hogy túl szűk íven kezdik meg a kanyart, ezért ha a gép nem is, de a felsőtestük már átlóg a másik sávba”. A zöld csík célja, hogy a kerék a felezővonalhoz képest azon kívül legyen kanyarodás közben. A köröknek pedig szintén az a lényege, hogy a motor kereke ne azokon belül fusson, hanem kívül.

Pár éve Héreg és Tarján között már felfestettek egy szakaszt, amit 2023-ban követett még egy, ennek ügyét és építését a Kanyarfotó stábja karolta fel, és az összefogás eredményeként egy rizikós S kanyar is megkapta idén az új jelzéseket.

Címlapról ajánljuk

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:16
×
×
×
×