eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
2023.04.18. KĂśrzetbejĂĄrĂĄs TerĂŠzvĂĄros 1. ĂŠs 2. vĂĄlasztĂłkĂśrzetĂŠben.
Nyitókép: Ancsin Gábor, Barta Bálint/Képszerkesztőség

Soproni Tamás négy év után megtalálta a megoldást a guberálók ellen

Július végétől elkezdenek kialakítani egy zárt kukatárolót, aminek építését a tervek szerint szeptember végén fejezik be.

"Nincs több guberálás, illegális szemétlerakás, szétdobált szemét. Megszüntetjük a Podmaniczky utcai közterületi szeméthegyet: zárt magánterületen tárolja mostantól a kukáit az FKF" – olvasható Soproni Tamás, Terézváros momentumos polgármesterének friss posztjában.

A fővárosi fenntartású kerületi utak takarítása miatt van szükség a Podmaniczky utcán a nagy méretű kukákra, amelyek évtizedek óta állnak szabadon az Eötvös utca torkolatánál. "Ezek

mágnesként vonzották az illegális szemétlerakást, a guberálást, közvécékként is funkcionáltak.

Ennek vetünk most véget" – írja.

A problémára már 2019 óta keresik a megoldást, és hosszas egyeztetés, egyezkedést követően sikerült megállapodni a MÁV Zrt.-vel a Nyugati pályaudvar külső területén egy terület bérléséről.

Ezzel a közterületről a Bajza–Bulcsú-alagút melletti területen kialakítandó zárt térbe kerülhetnek a szeméttároló edények. A kukákat naponta egyszer, napközben ürítik, így annak zaja nem fogja zavarni a környéken élőket.

A polgármester hozzátette: további terveik közt szerepel, hogy a MÁV-tól a kukatároló és a Bajza-Bulcsú alagút közötti területet is kibérelik, hogy jövőre egy kis zöld pihenőrészt alakíthassanak ki. "Ha pedig minden óvintézkedés ellenére az új, kulturált kukatárolónál ugyanaz a tünetegyüttes jelenne meg, mint a jelenlegi helyen, természetesen revideáljuk a terveket, és az FKF-fel közösen vállaljuk, hogy új helyet keresünk neki" – írta posztjában.

Címlapról ajánljuk
A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

Az Európai Unióban a foglalkoztatottak 22,5 százaléka, míg Magyarországon 10,6 százalék dolgozott otthonról 2022-ben – derült ki az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány elemzéséből. A tanulmány szerzője, Erdélyi Dóra az InfoRádióban elmondta: minél fejlettebb egy ország, annál inkább jellemzőbb a home office gyakorlata.

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 18:11
×
×
×
×