eur:
388.56
usd:
360.7
bux:
68568.49
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett
A Legfőbb Ügyészség táblája az eredetileg a magyar Igazságügyi Minisztérium számára Fellner Sándor és Jablonszky Ferenc tervei alapján 1918-ban, a késő-eklektika stílusában készült épületen a főváros V. kerületében, a Markó utcában. Jelenleg három intézménynek ad otthont, a Kúriának, a Legfőbb Ügyészségnek és a Fővárosi Ítélőtáblának. MTVA/Bizományosi: Róka László  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Róka László

Megszorítások jönnek a Legfőbb Ügyészségen

Felfüggesztenek több juttatást is, miután a 2024-es költségvetésben több mint öt százalékkal csökken az ügyészség előirányzata.

A Legfőbb Ügyészség megerősítette a Telex információit, miszerint több kiadáscsökkentő intézkedést is meghoztak a jövő évre nézve. Az idei évhez képest a Legfőbb Ügyészség előirányzatait 2024-ben 5,6 százalékkal, ezen belül a személyi kiadások előirányzatait 2,3 százalékkal csökkentették.

A Legfőbb Ügyészség – a zavartalan működés megőrzése, illetve annak érdekében, hogy egyetlen munkavállalójától se kelljen megválnia – az alábbi átmeneti kiadáscsökkentő intézkedéseket tervezi 2024. évben:

  • a ruházati költségtérítés kifizetésének ideiglenes felfüggesztése;
  • a lakhatási támogatások kifizetésének ideiglenes felfüggesztése;
  • a kitüntetésekhez kapcsolódó juttatások kifizetésének ideiglenes felfüggesztése;
  • a szociális támogatások mérséklése;
  • a munkáltatói lakástámogatás ideiglenes felfüggesztése.

A Legfőbb Ügyészség közölte, mindez az elfogadott költségvetési előirányzat csökkentéséből fakadó kényszerű és átmeneti intézkedés, amely azt célozza, hogy az ügyészségnek ne kelljen egyetlen munkavállalójától sem megválnia, de amint javul a gazdálkodási helyzet, a korlátozásokat fel fogják oldani.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×