eur:
389.62
usd:
363.58
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
fotó: police.hu
Nyitókép: police.hu

Visszatámadnak a gyorshajtók – példátlan rongálás Budapesten

Működésképtelenné tették a főváros által üzemeltetett, gyakorlatilag új traffipaxokat a Váci úton, a gyorsulásos versenyek szokásos helyszínén. Az egyik kamera rongálóit felfegyverkezve elkövetett garázdaság és rongálás bűntette miatt hallgatta ki a rendőrség.

A Váci úton tavaly május óta működik két traffipax, melyeket a főváros és a XIII. kerület létesített, és az eszközöket a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatósága üzemelteti. Az adatok az ORFK-hoz futnak be, a bírságot is ők szabják ki.

Az egyik traffipax „ablakait” kalapáccsal bezúzták, a másikat egy, a rendőrség által hivatalosan meg nem nevezett eszközzel tették működésképtelenné – írja az enbudapestem.hu. A feltételezések szerint nem öncélú rongálás történhetett, hanem az úton gyakori gyorsulásos versenyek előtt akartak szabad utat nyitni az elkövetők.

Karácsony Gergely az Árpád hídi halálos közlekedési baleset kapcsán többek között azt írta a Facebookon, „felfoghatatlan, hogy miért lőtte ki valaki fegyverrel a főváros korábban kihelyezett kameráit.” A portál megkereste a Budapesti Rendőr-főkapitányságot, hogy hol tart a nyomozás ebben az ügyben. A BRFK két ilyen jellegű rongálás miatt indított nyomozást. Az egyik esetben, amely 2022 novemberében történt a Váci út városközpont felé vezető szakaszán, a nyomozást május elején felfüggesztették, mert „az elkövető kiléte a nyomozásban nem volt megállapítható”.

A másik esetben felfegyverkezve elkövetett garázdaság és rongálás bűntette miatt két férfit hallgatott ki a BRFK gyanúsítottként. Ők a gyanú szerint idén februárban a Váci út városból kivezető irányában elhelyezett kamerát rongálták meg egy kalapáccsal. A gyanúsítottak szabadlábon védekeznek.

A BRFK leszögezte, hogy a másik rongálást sem lőfegyverrel követték el. A Budapesti Rendőr-főkapitányság jelenleg, illetve az elkövetkező időszakban is rendszeresen, visszatérő jelleggel ellenőrzi ezeket a helyszíneket, a további rongálások megelőzése céljából – áll a rendőrség válaszában.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×