eur:
392.8
usd:
369.13
bux:
67289.07
2024. április 14. vasárnap Tibor

Autópálya-felvételeken, milyen durva autóbaleseteket okoz itthon a hőség

A kánikulával járó fáradtságnak, lassúságnak, kialvatlanságnak hasonló hatása van, mint az alkoholnak.

Mint korábban az Infostarton írtuk, a július 10-én kezdődő héten berobban a hőség, és a hőmérséklet szerdán a 40 Celsius-fokot is megközelítheti. A fülledt meleg és a fáradtság különösen veszélyes lehet azokra, akik az utakon autóval közlekednek. Az MKIF közösségi oldalán egy videóban példákat is felhozott néhány megtörtént balesetre.

Az első felvételen jól látszik, amint egy autós egy mellékútról az autópályára hajt, oldalról belecsapódik egy autóba, majd keresztben megáll az úton, de addigra már a többi autós is lelassít. Több felvétel is bizonyítja, hogy az autósok nem veszik figyelembe az útlezárásokat, útjelző táblákat vagy kamionokat. Egyik esetben egy autós egy útelágazásnál hirtelen gyorsít, és félig megpördül az úton.

A Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. azt írta, egy ausztrál tanulmány szerint megduplázza a baleset esélyét az, ha a sofőr kevesebb, mint öt órát aludt a vezetést megelőző 24 órában. A kialvatlanságnak hasonló hatása van, mint az alkoholfogyasztásnak. Figyelmeztettek: ha valaki úgy érzi, hogy fárad, a legközelebbi pihenőben álljon meg és gondoskodjon a megfelelő alkoholmentes folyadékpótlásról.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.15. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
Irán megindította támadását Izrael ellen, drónokat és rakétákat lőtt ki - Folyamatosan frissülő cikkünk

Irán megindította támadását Izrael ellen, drónokat és rakétákat lőtt ki - Folyamatosan frissülő cikkünk

Szombat késő este Irán megindította támadását Izrael ellen: több hullámban száznál is több drónt indított útnak Irak légterén keresztül, valamint rakétákat is kilőttek. Izrael követi a drónok és rakéták útját, valamint légtérzárat rendelt el vasárnap hajnaltól. Vasárnap hajnalban megérkeztek az első hírek arról, hogy az amerikai haderő több drónt is megsemmisített Szíria és Jordánia felett. Irán közben vasárnap hajnalban azt is bejelentette, hogy a drón- és rakétacsapás lezártnak tekinthető, válaszlépésnek nevezték ezt a szombat éjszakai akciót Izrael Damaszkuszban végrehajtott  Cikkünket folyamatosan frissítjük a beérkező információkkal.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 13. 20:05
×
×
×
×