eur:
394.28
usd:
369.96
bux:
65125.52
2024. április 23. kedd Béla
Nyitókép: Google Maps

Nyomozás indult a recski sárlavina ügyében

A rendőrség elutasította a feljelentést, az ügyészség azonban másképp döntött.

Mégis nyomozás indul a recski sárlavina ügyében.

Recsken a Hunyadi sor utolsó mintegy 20 lakóingatlanát a június 8-ai hatalmas esőzés után öntötte el az iszap. Több mint 50 embert kellett kiköltöztetni a otthonából. A falu polgármestere szerint az iszap a bánya területéről, egy védőfal elmosásából keletkezett.

A történtek miatt a párbeszédes Tordai Bence tett feljelentét, de azt a rendőrség elutasította. A rendőrség indoklása szerint a bánya minden engedélyt megkapott, a sárfolyamot pedig villámárvíz okozta, ami az elvárható gondosság mellett is elháríthatatlan helyzet volt.

A politikus most azt RTL Híradónak elmondta, hogy az egri járási ügyészség pénteken levelben arról tájékoztatta, hogy hatályon kívül helyezték a rendőrségi döntést és elrendelték a nyomozást.

Korábban a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága is hatósági vizsgálatot indíttt recski sárlavina miatt.

Címlapról ajánljuk
Mostantól rendkívüli helyzetet hirdethetnek a felvidéki medvetámadások miatt

Mostantól rendkívüli helyzetet hirdethetnek a felvidéki medvetámadások miatt

Jóváhagyta a szlovák kormány a problematikus medvék likvidálásáról szóló törvényjavaslatot, de ez nem tartóztatja fel a ragadozókat. Tavaly összesen 14, idén az eddigi négy hónap alatt már több mint tíz alkalommal támadt emberre a barnamedve északi szomszédunknál. Az elmúlt napokban két újabb medvetámadást regisztráltak Szlovákiában. Legutóbb vasárnap, amikor egy önkéntes tűzoltót harapott lábon a vadállat.

Az iszlamizmus „tiktokizálódásától” óv a német alkotmányvédelmi hivatal

A fiatal muszlimok radikalizálódásának veszélyére figyelmeztetett a brandenburgi alkotmányvédelmi hivatal. A hatóság szerint ennek eszköze, különösen a közel-keleti konfliktus óta, a TikTok közösségi platform. A hivatal hangsúlyozta, hogy mindenekelőtt a szalafista influenszerek használják a platform gyors ütemben növekvő "hatókörét".
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Hetek óta tartó esés után emelkedtek hétfőn a tőzsdék

Hetek óta tartó esés után emelkedtek hétfőn a tőzsdék

Eseménydús hét előtt állnak a tőzsdék, a befektetők továbbra is kiemelten figyelik az elmúlt hetek kereskedési hangulatát meghatározó közel-keleti eseményeket, de emellett egy másik nagy sztorihoz, a vártnál tartósan magasabbnak bizonyuló amerikai inflációhoz is új muníciót kapunk, ugyanis érkezik majd a Fed kedvenc inflációs mutatója. Mindeközben egyedi részvények szintjén is jelentősebb mozgások várhatók, hiszen a héten beindul a gyorsjelentési dömping az olyan nagy tech vállalatok vezetésével, mint a Microsoft, az Alphabet (Google), és a Meta Platforms. A piac közben igyekszik korrigálni az elmúlt időszakban látott esés után, Európában is feljebb kerültek a vezető indexek, és az USA is emelkedéssel próbálkozik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×