eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
fotó: MÁV-Start
Nyitókép: MÁV-Start

Kiakadt Vitézy Dávid két polgármesterre az elővárosi vonatok miatt

A meglevő vonalszakasz fejlesztése helyett a XVIII. kerület és Gyál polgármestere teljesen új helyre akarja áttelepíteni a lajosmizsei vasútvonal budapesti szakaszát.

A XVIII. kerület polgármestere, Szaniszló Sándor és Gyál polgármestere Pápai Mihály azt javasolják, hogy a lajosmizsei vasútvonal budapesti szakasza - a már két éve eltervezett fejlesztés helyett - inkább kerüljön áthelyezésre egy, Gyált és a XVIII. kerület lakott területeit elkerülő, M5-ös autópálya melletti teljesen új nyomvonalra.

A polgármesterek indoklása szerint a helyben élőket érő környezeti terhelések csökkentése érdekében lenne szükség az érintett vasútvonal áthelyezésére.

A vasútvonal jelenlegi nyomvonalának a fejlesztését korábban támogató Vitézy Dávid korábbi, közlekedésért felelős államtitkár azonban a Facebookon amellett érvelt, hogy az eredeti fejlesztési terv megvalósítása esetén a vasútvonal mellett élő mintegy 70 ezer ember a jelenleginél gyorsabban, kényelmesebben, kötött pályán juthatna be 15 percenként Budapest központjába, felújított állomásokkal, új P+R parkolókkal és kerékpártárolókkal.

Vitézy Dávid, szerint a költségvetési szűkítések miatt jelenleg felfüggesztett státuszú beruházás elmaradása akár a teljes érintett vasútvonal szakasz bezárásához is elvezethet.

Címlapról ajánljuk

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×