eur:
389.39
usd:
362.7
bux:
0
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Diákok várakoznak a történelem írásbeli érettségi vizsga előtt a Nagykanizsai Zsigmondy Vilmos Szakképző Iskolában 2021. május 5-én. Történelemből középszinten 66 ezer, emelt szinten mintegy 8 ezer diák érettségizik.
Nyitókép: MTI/Varga György

Kizárnának hat diákot a ballagásukról, a jogvédők diszkriminációról beszélnek

Kizárna a pénteki ballagási ünnepségből végzős diákot a fővárosi Losonci téri Általános Iskola igazgatója. Többen romakérdést emlegetnek.

Hat roma származású végzős diákot zárna ki a gyerekek állítólagos rossz magaviselete miatt a fővárosi Losonci téri Általános Iskola igazgatója - írja a RomNet.

Három végzős lányt és három fiút zárna ki a ballagási rendezvény lehetőségéből. Azt írják, hogy az elmúlt hetekben a végzős tanulók azért kaptak több igazgatói megrovást és szaktanári figyelmeztetést, mert órán rágógumiztak, tanóra alatt beszélgettek, a folyosón rohangáltak, vagy mert

a porral oltót működésbe hozták,

vagy vissza beszéltek a tanárnak.

Azt is közlik, hogy információjuk szerint szerdán a Belső-Pesti Tankerületi Központ igazgatója az iskolában tájékozódik a iskolavezető döntése miatt kialakult helyzetről, de a ballagás megtiltásával kapcsolatos problémát már jelezték az érintett kerület országgyűlési képviselőjének, és Józsefváros polgármesterének, és a Fővárosi Önkormányzatnak, valamint a főpolgármesternek.

Az Index idézi Bősz Anettet, a humán területért felelős főpolgármester-helyettest, aki az iskola döntését diszkriminatívnak és jogszabálysértőnek nevezte. Az eset szerinte azt bizonyítja, hogy az Orbán-kormány tankerületei által vezetett iskolákban

nem lépnek fel megfelelően a társadalmi előítéletek csökkentéséért és az önkényeskedő, alapjogokat sértő döntések ellen.

Abban az estben, ha a ballagási tilalom érvényben marad, péntekre, az évzáró rendezvény időpontjára budapesti jogvédők és aktivisták tüntetést szerveznek a VIII. kerületi Losonci téri Általános Iskola épülete elé - ezt már ismét a RomNet írja.

Fotónk illusztráció.

Címlapról ajánljuk
Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Olaszországban csak 23 órakor zárnak majd be szavazókörök a június 9-ei európai parlamenti választáson, ezért addig egyetlen országban – így Magyarországon – sem hozzák nyilvánosságra a voksolás hivatalos eredményét. Június 6. és 9. között összesen 370 millió európai választópolgár döntheti el, hogy kik legyenek az Európai Parlament tagjai a következő öt évben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×