eur:
390.78
usd:
358.98
bux:
72940.89
2024. július 20. szombat Illés
storm over the lake Balaton-Hungary
Nyitókép: Remedios/Getty Images

Turisztikai szakértő: a rezsidémon végül mégsem rondít bele a szezonba

Továbbra is a Balatonra és Horvátországba tervez nyaralást a legtöbb magyar, de a Tisza-tó és Bulgária is egyre népszerűbb – ismertette Kiss Róbert Richard turisztikai szakértő.

Belföldön egyértelműen a Balaton, valamint egyre több turistavonzó attrakciója miatt Budapest a legnépszerűbb úti cél – kezdte Kiss Róbert Richard, aki szerint a fürdőtelepülések, Eger és Tokaj vidéke is szép számokat fognak hozni, de – a pandémia idején népszerűvé vált – kis panziók az Őrségben, Noszvaj környékén is „trendik” maradtak.

Szintén divatos a kerékpáros turizmus és a horgászat fellegvára, a Tisza-tó, ami rengeteg turistát fog fogadni. Hajdúszoboszló, Debrecen és Sárvár térsége is népszerű lesz a mostani időszakban, ami azért is érdekes, mert a wellness-paradicsomok jellemzően akkor szárnyalnak, amikor nincs szabad tavi lehetőség – jegyezte meg a turisztikai szakértő. Az InfoRádió Világszám című utazási magazinjának szerkesztő-műsorvezetője szerint a Velencei-tavi szálláshelyek is szép számokat fognak produlálni a tavalyi kritikus időszak után.

Kiss Róber Richard hozzátette:

múlt év október–novemberben még attól lehetett tartani, hogy a „rezsidémon” elviszi a 2023-as szezont, most azonban úgy tűnik, akár a 2019-es év is túlszárnyalható.

Bár nyilván sok minden függ az orosz–ukrán konfliktustól, vagy attól, hogy felüti-e a fejét egy újabb járvány.

Ami a külföldet illeti, a szakértő szerint a sláger továbbra is Horvátország, ahová a járványt megelőző évben mintegy 660 ezer magyar turista látogatott el, majd a pandémia időszakában ez a szám 400 ezer körülire csökkent, most viszont borítékolhatóan megint 600 ezer fölötti lesz a magyar vendégszám. Kiss Róbert Richard – figyelembe véve az úti és minden egyéb hozadékos költséget – nem teljesen ért egyet azzal, hogy egy balatoni nyaralás árából kihozható egy horvátországi út, ráadásul – mint fogalmazott – a „körtét az almával nehéz összehasonlítani”.

A magyarok kedvelt úti céljai között szerepelnek továbbá a görögországi szigetek, Kréta, Korfu, Rodosz és Zákinthosz, valamint egyre inkább Míkonosz is. Montenegró újdonságként említhető, Bulgária pedig a reneszánszát éli, ahol nagyon felkapott Neszebár, a Napospart, valamint Burgasz vidéke. A turisztikai szakértő szerint Olaszországról sem szabad megfeledkezni, ahol korábban Jesolo és Bibione volt a sláger, manapság viszont a délebbre található Rimini és környéke az, ami a „magyar szótól hangos”.

Az észak-afrikai Egyiptom és Tunézia szintén népszerű a magyar turisták körében, miután rendkívül ár-érték arányosak. Végül, de nem utolsó sorban a törökországi all inclusive szálláshelyek is szép számban vonzzák a magyar látogatókat.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.22. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Gyors ukrajnai békét ígért Trump, miközben újra támadták az oroszok az ukrán energetikai infrastruktúrát - Háborús híreink szombaton

Gyors ukrajnai békét ígért Trump, miközben újra támadták az oroszok az ukrán energetikai infrastruktúrát - Háborús híreink szombaton

Péntekről szombatra virradó éjjel telefonon beszélt egymással Donald Trump republikánus elnökjelölt, és Volodimir Zelenszkij ukrán elnök, és amelyről Trump azt kommunikálta, hogy gyors békét fog teremteni Ukrajnában. Zelenszkij erről nem tett említést, arról viszont igen, hogy megállapodtak egy személyes találkozóban, amelyen majd a tartós béke lehetőségeit egyeztetik. Közben az éjjel az oroszok ismét támadták az ukrán energetikai infrastruktúrát, és az is kiszivárgott, hogy az amerikai Patriot rakétarendszer rakétagyártásának felpörgetése akadályokba fog ütközni Japánban, mert egy kritikus fontosságú alkatrészből hiány van. Friss híreink a háborúról szombaton.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×