eur:
393.55
usd:
368.33
bux:
66067.72
2024. április 24. szerda György
storm over the lake Balaton-Hungary
Nyitókép: Remedios/Getty Images

Turisztikai szakértő: a rezsidémon végül mégsem rondít bele a szezonba

Továbbra is a Balatonra és Horvátországba tervez nyaralást a legtöbb magyar, de a Tisza-tó és Bulgária is egyre népszerűbb – ismertette Kiss Róbert Richard turisztikai szakértő.

Belföldön egyértelműen a Balaton, valamint egyre több turistavonzó attrakciója miatt Budapest a legnépszerűbb úti cél – kezdte Kiss Róbert Richard, aki szerint a fürdőtelepülések, Eger és Tokaj vidéke is szép számokat fognak hozni, de – a pandémia idején népszerűvé vált – kis panziók az Őrségben, Noszvaj környékén is „trendik” maradtak.

Szintén divatos a kerékpáros turizmus és a horgászat fellegvára, a Tisza-tó, ami rengeteg turistát fog fogadni. Hajdúszoboszló, Debrecen és Sárvár térsége is népszerű lesz a mostani időszakban, ami azért is érdekes, mert a wellness-paradicsomok jellemzően akkor szárnyalnak, amikor nincs szabad tavi lehetőség – jegyezte meg a turisztikai szakértő. Az InfoRádió Világszám című utazási magazinjának szerkesztő-műsorvezetője szerint a Velencei-tavi szálláshelyek is szép számokat fognak produlálni a tavalyi kritikus időszak után.

Kiss Róber Richard hozzátette:

múlt év október–novemberben még attól lehetett tartani, hogy a „rezsidémon” elviszi a 2023-as szezont, most azonban úgy tűnik, akár a 2019-es év is túlszárnyalható.

Bár nyilván sok minden függ az orosz–ukrán konfliktustól, vagy attól, hogy felüti-e a fejét egy újabb járvány.

Ami a külföldet illeti, a szakértő szerint a sláger továbbra is Horvátország, ahová a járványt megelőző évben mintegy 660 ezer magyar turista látogatott el, majd a pandémia időszakában ez a szám 400 ezer körülire csökkent, most viszont borítékolhatóan megint 600 ezer fölötti lesz a magyar vendégszám. Kiss Róbert Richard – figyelembe véve az úti és minden egyéb hozadékos költséget – nem teljesen ért egyet azzal, hogy egy balatoni nyaralás árából kihozható egy horvátországi út, ráadásul – mint fogalmazott – a „körtét az almával nehéz összehasonlítani”.

A magyarok kedvelt úti céljai között szerepelnek továbbá a görögországi szigetek, Kréta, Korfu, Rodosz és Zákinthosz, valamint egyre inkább Míkonosz is. Montenegró újdonságként említhető, Bulgária pedig a reneszánszát éli, ahol nagyon felkapott Neszebár, a Napospart, valamint Burgasz vidéke. A turisztikai szakértő szerint Olaszországról sem szabad megfeledkezni, ahol korábban Jesolo és Bibione volt a sláger, manapság viszont a délebbre található Rimini és környéke az, ami a „magyar szótól hangos”.

Az észak-afrikai Egyiptom és Tunézia szintén népszerű a magyar turisták körében, miután rendkívül ár-érték arányosak. Végül, de nem utolsó sorban a törökországi all inclusive szálláshelyek is szép számban vonzzák a magyar látogatókat.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Átszakadt az ukrajnai frontvonal, masszív fegyverszállítmányt kap Ukrajna - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt az ukrajnai frontvonal, masszív fegyverszállítmányt kap Ukrajna - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt a frontvonal az Ocseretine-Sztyepove szektorban, lehet, hogy az oroszoknak be se kell venniük Vuhledárt, hanem egyszerűen megkerülik. Az Egyesült Államok 1 milliárd dollár értékű, azonnali fegyvertranszfert készített elő Ukrajnának, a csomag már az elnök aláírására vár. Ukrán és amerikai források szerint az orosz nyári offenzíva egyik fő célja Harkiv elfoglalása lesz. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×