eur:
388.71
usd:
366.57
bux:
55729.07
2023. szeptember 29. péntek Mihály
Nyitókép: Pexels

Egymással ment szembe két magyarországi vonat

A 81-es vasútvonalon két vonat egymással szemben közlekedett szerda délután Zagyvaszántó térségében.

A közösségi médiában az eset kapcsán az a hír terjedt, hogy „a két vonat 100 méterre állt meg egymás előtt”. Ezzel szemben a vasúttársaság Nool.hu-hoz eljuttatott közleménye szerint mintegy 800 méter volt a távolság.

A MÁV Zrt. az eset körülményeit ismertetve közölte: „a Hatvanból Somoskőújfaluba 15 óra 12 perckor induló személyvonatot Selyp állomásról, míg a Somoskőújfaluból Hatvanba tartó személyvonatot Apc-Zagyvaszántó állomásról egy időben elindították. Az eset észlelését követően a forgalmi szolgálattevők mobiltelefonon azonnal értesítették a mozdonyvezetőket, akik a vonatokat – egymástól mintegy 800 méterre – azonnal megállították.”

Hozzátették: az utasok egyáltalán nem voltak veszélyben, anyagi kár nem keletkezett. Az eset kivizsgálása az érintett hatóságok bevonásával megkezdődött.

A két állomás között röviddel 18 óra után újraindult a vonatközlekedés, így a Hatvan–Somoskőújfalu vonalon késő estére helyreállt a menetrendszerű vonatközlekedés.

Címlapról ajánljuk

Az osztrákoknak elege lett a pontatlan magyar vasútból, drasztikusat léptek

Az ÖBB a vágányzár első két hetének tapasztalatai és többszöri figyelmeztetés után ma egyoldalúan bejelentette: jövő hétfőtől levágja a magyar vonatokat a nyugat-európai hálózatról és kettévágja Bécsben a Linz, Salzburg, München fele továbbmenő budapesti railjet vonatokat - írja Vitézy Dávid a közösségi oldalán.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.09.29. péntek, 18:00
Vinkó József
a Magyar Konyha főszerkesztője
Inflációs adatok érkeztek, így reagálnak a tőzsdék

Inflációs adatok érkeztek, így reagálnak a tőzsdék

Óvatos emelkedéssel kezdték az európai tőzsdék szeptember utolsó kereskedési napját, miután az amerikai indexek pluszban zártak csütörtökön, és az ázsiai részvénypiacokon is többnyire jó volt a hangulat hajnalban. A délelőtti eurózónás inflációs adatokat követően tovább emelkedtek az irányadó európai indexek, de délután még az Egyesült Államokból is érkezett inflációs statisztika. A magyar tőzsdén az OTP felfelé korrigál a tegnapi hír nélküli esést követően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×